24.2 C
Athens

Συγκίνηση, ανατριχίλα, σεβασμός: Το «αντίο» του Φέντερερ στο τένις σε μία μαγική βραδιά στην Ο2 Arena (vids)

Σε μία αξέχαστη βραδιά στο Λονδίνο στην οποία δάκρυσε ακόμα και το μπαλάκι του τένις, ο θρύλος του αθλήματος Ρότζερ Φέντερερ έγραψε την τελευταία σελίδα μιας τεράστιας καριέρας στο πλάι του επίσης δακρυσμένου Ράφα Ναδάλ

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα είναι για πάντα ο «Βασιλιάς» του τένις. Τελεία.

Ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας… κρέμασε κι επίσημα τη ρακέτα του δίνοντας την τελευταία του παράσταση στο πλάι του Ράφα Ναδάλ. Ενός μεγάλου αντιπάλου αλλά και πολύ καλού του φίλου, ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του τη στιγμή που συνειδητοποιούσε ότι πλέον έμεινε μόνος. Ο σπουδαίος αντίπαλός του ανά τα χρόνια αποχωρούσε γεμάτος υπερηφάνεια, συναισθήματα και με ένα δακρυσμένο πρόσωπο που δεν μπορούσε να χωρέσει όλες τις αναμνήσεις των επαγγελματικών του χρόνων στο τένις.

Ο άνθρωπος των 20 Grand Slams είπε το «αντίο» έτσι όπως τού άξιζε. Έτσι όπως το είχαν ονειρευτεί οι λάτρεις του αθλήματος.

Σε μία μαγική βραδιά στο Λονδίνο και την κατάμεστη O2 Arena στο πλάι του θρύλου Ναδάλ. Ο ένας θρύλος αποχωρούσε και ο άλλος του υποκλινόταν, τη στιγμή που ο τρίτος της θρυλικής παρέας Νόβακ Τζόκοβιτς χειροκροτούσε από τον πάγκο της team Europe.

Εκεί και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, το παρόν και το μέλλον του τένις που πολλάκις έχει πει ότι άρχισε να ονειρεύεται χάρη στον Φέντερερ.

Στο μεγάλο του «αντίο» ο Φέντερερ με τον Ναδάλ γνώρισαν την ήττα στο «διπλό» από τους Σοκ και Τιαφό μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι που κρίθηκε στο τάι μπρέικ, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Μπροστά στην αποθέωση, στα δάκρυα, στις στιγμές, στις αναμνήσεις και το μεγαλείο αυτού του τεράστιου αθλητή, που αφήνει πίσω του μία τεράστια κληρονομιά για την επόμενη γενιά μετρώντας στο σύνολο 103 τίτλος και 1.251 νίκες σε 1.526 ματς.

ΘΡΥΛΕ ΡΟΤΖΕΡ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς