16.8 C
Athens

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι 71-80: Ιταλική υπεροχή στο ΟΑΚΑ με one man show του Μήτρου Λονγκ (vid)

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι η πρώτη φιναλίστ του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ, καθώς στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε επίδειξη δύναμης από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά επικρατώντας δίκαια με 80-71 των Ισραηλινών του Όνεντ Κάτας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς ως πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά εντός πεδιάς.

Παρά τις τρεις σημαντικές απουσίες (Κέβιν Πάνγκος, Γιοχάνες Φόγκτμαν, Λουίτζι Ντατόμε) και το «νωθρό» ξεκίνημα όπου βρέθηκε μέχρι και στο -9, η ομάδα του Μεσίνα έδειξε πιο έτοιμη και καλά προετοιμασμένη για την έναρξη της νέας σεζόν στη Euroleague και «κλείδωσε» με άνεση τελικά το εισιτήριο για τον τελικό του «Παύλος Γιαννακόπουλος», εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Παναθηναϊκός – Εφές (21:00).

Ο Μήτρου Λονγκ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα (5/7) αλλά και τρομερή συνέπεια σε άμυνα και επίθεση κλείνοντας το μας με 18 πόντους και γεμάτη στατιστική.

Από την άλλη, για την ηττημένη Μακάμπι ξεχώρισε ο Μπάλντγουϊν με 13 πόντους, αλλά οι Ισραηλινοί έδειξαν ότι έχουν σοβαρά θέματα κυρίως στην άμυνα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-15, 32-37, 42-56, 71-80.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς