21.2 C
Athens

Παίρνουν ρωσική υπηκοότητα Μάλκομ και Κλαουντίνιο

Σε διαδικασίες για να αποκτήσουν ρωσική υπηκοότητα έχουν προχωρήσει οι Μάλκολμ και Κλαουντίνιο. Οι δύο παίκτες της Ζενίτ με δικιά τους πρωτοβουλία, όπως τόνισε η ρωσική ομάδα, ζήτησαν να γίνουν «Ρώσοι».

Η πλευρά της Ζενίτ ανέφερε: «Ο Μάλκομ και ο Κλαουντίνιο ήθελαν πολύ να πάρουν την ρωσική υπηκοότητα, ήταν μια δική τους πρωτοβουλία. Ζήτησαν από τον σύλλογο να του συμβουλέυσει για το θέμα και εμείς από την πλευρά μας, στείλαμε τα απαραίτητα έγραφα στην Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και στο Υπουργείο Αθλητισμού. Περιμένουμε την απάντηση, για το πόσο ρεαλιστικό είναι».

Πάντως, οι δύο παίκτες δύσκολα θα παίξουν στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας. Όπως δήλωσε ο ο ομοσπονδιακός προπονητής: «Δεν αντέδρασα με την επιθυμία του Μάλκομ και του Κλαουντίνιο να πάρουν ρωσικό διαβατήριο. Δεν θα μπορέσουν να παίξουν για την εθνική Ρωσίας. Είμαι σίγουρος πως αυτό είναι αδύνατο».

Αν το αίτημα τους γίνει δεκτό θα πρέπει να υπηρετήσουν κάποια στιγμή τον ρωσικό στρατό, όπως ανέφερε ο αθλητικός δικαστής, Ιγκόρ Μπουσμάνοφ. Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά, που Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής παίρνει ρωσικό διαβατήριο. Το ίδιο είχε συμβεί το 2013 όταν είχε γίνει «Ρώσος» ο Μάριο Φερνάντες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς