20.5 C
Athens

Τέλος ο Ερτέλ από την Εθνική Γαλλίας: «Είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπογράψει σε ρωσική ομάδα»

Στον «πάγο» μπαίνει ο Τομά Ερτέλ μετά τη μεταγραφή του στη Ζενίτ. Η Ομοσπονδία μπάσκετ της Γαλλίας με ανακοίνωση της έθεσε εκτός Εθνικής τον Γάλλο γκαρντ, καθώς αθέτησε τη δέσμευση του ότι δεν θα υπογράψει σε ρωσική ομάδα.

Η Ομοσπονδία της Γαλλίας είχε ξεκαθαρίσει στους Γάλλους παίκτες ότι όποιος υπογράψει σε ρωσική ομάδα, δεν θα έχει θέση στην Εθνική Ομάδα. Πριν το Ευρωμπάσκετ ο Τομά Ερτέλ ήταν κοντά στη Ζενίτ, αλλά έκανε πίσω για να παίξει στη διοργάνωση. Μάλιστα, είχε υπογράψει σχετικό έγγραφο, που διαβεβαίωνε ότι δεν έχει ή δεν θα υπογράψει σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα.

Ο Τομά Ερτέλ μετά το Ευρωμπάσκετ αθέτησε τη δέσμευση του και υπέγραψε για 1+1 χρόνια στη Ζενίτ. Η γαλλική Ομοσπονδία μπάσκετ πήρε θέση και έθεσε προ τον ευθυνών του τον πρώην παίκτη της Ρεάλ. Ο Γάλλος γκαρντ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής τόσο στο Παγκόσμιο, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώθηκε ότι ο σύλλογος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία ανακοίνωσε την υπογραφή του Τομά Ερτέλ, για συμβόλαιο ενός έτους με option ανανέωσης για ένα ακόμα χρόνο.

Αν και ισχύει ότι η FFBB ενημερώθηκε ότι ο Τομά Ερτελ είχε επαφές με ξένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, σε καμία στιγμή δεν αναφέρθηκε ότι είχε υπογραφεί ή θα υπογραφόταν συμβόλαιο με ρωσικό σύλλογο.

Ο παίκτης είχε υπογράψει ένορκη δήλωση κατά την έναρξη προετοιμασίας της γαλλικής εθνικής ομάδας στα τέλη Ιουλίου, αναφέροντας ότι δεν είχε δεσμευτεί και ότι δεν σκόπευε να υπογράψει σε ρωσική ή λευκορωσική ομάδα.

Εάν ο Τομά Ερτέλ έπαιζε για τη Ζενίτ, αυτή η δέσμευση δεν θα τηρούνταν και ο πόιντ γκαρντ δεν θα τηρούσε πλέον τα κριτήρια επιλογής για τις επερχόμενες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία στις 28 Ιουλίου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς