21.5 C
Athens

Τσαρτσαρής: Ήμουν στόχος bullying στο σχολείο, στο μπάσκετ βρήκα διέξοδο (vid)

Ο Κώστας Τσαρτσαρής άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην καριέρα του, στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, στη δική του εμπειρία με την Εθνική, αλλά και στο bullying που βίωνε όταν πήγαινε στο σχολείο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Happy Day:

Για το bullying στο σχολείο: «Ως μικρός είχα φοβερό bullying στο σχολείο. Ήμουν ψηλός, πολύ αδύνατος και άκουγα διάφορα κοσμητικά επίθετα που με στεναχωρούσαν και το μπάσκετ μου έδωσε τη διέξοδο που χρειαζόμουν. Μέσα από αυτό καταλάβαινα ότι είμαι καλός σε κάτι. Το ύψος με βοηθούσε, άρα το ότι με κορόιδευαν άλλοι δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από κακία της στιγμής. Αυτό με σκληραγώγησε και τα σχόλια που άκουγα αργότερα δεν με ακούμπησαν ποτέ».

Για τη δική του εμπειρία με την Εθνική: «Το ότι συσπειρώναμε όλη την Ελλάδα στο πλάι μας, το ότι καταφέραμε και τους βγάλαμε και στους δρόμους δύο φορές… Το 2005 με το Ευρωπαϊκό και το 2006 με το Παγκόσμιο ήταν κάτι το συγκλονιστικό…».

Για τα γούρια του: «Θυμάμαι ακόμη και την ίδια διαδρομή από το σπίτι μου μέχρι το γήπεδο, να μην παρεκκλίνω καθόλου. Τί ώρα θα φτάσω, ακόμη και το πώς θα χαιρετήσω κάποιους ανθρώπους μέσα στο γήπεδο, που ήταν πάντα στο πόστο τους. Ποιος θα βρει πρώτος από τα αποδυτήρια να πάει στο γήπεδο… Όλα αυτά ήταν μία ρουτίνα που την ακολουθήσαμε όλοι μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς