12 C
Athens

Σκωτία – Ουκρανία 3-0: Εκδίκηση για τον αποκλεισμό του Ιουνίου

Η Σκωτία πήρε τη… ρεβάνς από την Ουκρανία στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης και με μια απίστευτη εμφάνιση στο β’ μέρος νίκησε με 3-0 για να ανέβει στην πρώτη θέση του 1ου γκρουπ στη 2η κατηγορία του Nations League.

Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες (1/6) στο ίδιο γήπεδο οι Ουκρανοί είχαν επικρατήσει με 3-1 και είχαν πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του μπαράζ με την Ουαλία με φόντο την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Οι Σκωτσέζοι δεν ξέχασαν τι συνέβη και… εκδικήθηκαν τους Ουκρανούς που ήταν άφαντοι στο δεύτερο μέρος ενώ ολοκλήρωσαν το ματς χωρίς τελική στην αντίπαλη εστία. Οι Ουκρανοί αμύνθηκαν καλά στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα.

Ο Τσε Άνταμς με κεφαλιά είχε δοκάρι κι άλλες δυο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, κάτι που έκανε στο 70′ ο ΜακΓκιν που έβαλε πλάτη τον Μπόνταρ και εκτέλεσε με τη μία για το 1-0. Τα άλλα δύο γκολ ήρθαν από το κεφάλι του ποδοσφαιριστή που πέρασε αλλαγή στο 76′. Ο Ντάικς πρώτα στο 80′ και μετά στο 87′ έπιασε δύο υπέροχες κεφαλιές στις εκτελέσεις κόρνερ του Φρέιζερ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς