22.6 C
Athens

Μια ανάσα από Πονίτκα ο Παναθηναϊκός

Οι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει με τον Πολωνό γκαρντ/φόργουορντ και απομένει η συμφωνία με τη Ρέτζιο Εμίλια για να ταξιδέψει στην Αθήνα ο 29χρονος διεθνής και να ανακοινωθεί

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού αναμένεται να φοράει τη νέα σεζόν ο Ματέους Πονίτκα. Οι Πράσινοι τα βρήκαν σε όλα με τον Πολωνό φόργουορντ, που εντυπωσίασε στο Eurobasket και μένει η συμφωνία με τη Ρέτζιο Εμίλια για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Ματέους Πονίτκα μετά το Eurobasket έκανε τον Παναθηναϊκό να ασχοληθεί με την περίπτωση του. Ο Πολωνός, αν και είχε υπογράψει με τη Ρέτζιο Εμίλια, θα κάνει χρήση του σχετικού όρου στο συμβόλαιο του και θα υπογράψει στο τριφύλλι. Η πράσινη ΚΑΕ ήταν σε συζητήσεις με τον αρχηγό της Εθνικής Πολωνίας και τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Ο Πονίτκα σε εννιά παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ μέτρησε κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.8 λάθη. Κορυφαία του εμφάνιση ήταν αυτή κόντρα στη Σλοβενία, όπου έκανε μαγική εμφάνιση και τέλειωσε το ματς με triple double (26 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 10 ασίστ).

Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει αγωνιστεί συνολικά πέντε χρόνια στην Ευρωλίγκα και έχει καταγράψει 92 εμφανίσεις. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει αγωνιστεί με τις Πρόκομ, Ζιελόνα Γκόρα και Ζενίτ. Κατά μέσο όρο ο Πολωνός σταρ μετράει 8.2 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ.

 

Πέρσι, βέβαια δεν πρόλαβε να αγωνιστεί πολύ στην Euroleague, καθώς η Ζενίτ αποβλήθηκε λόγω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς