12 C
Athens

Ligue 1: Αρχιδιαιτητής κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους

Μία σοκαριστική καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας, που αφορά το γαλλικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, αρχιδιαιτητής κατηγορείται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος, Ρομέν Μολίνα, ξεκίνησε έρευνα σχετικά με μία υπόθεση που αφορά τον Ντάνιελ Γκαλέτι. Ο άλλοτε πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής διαιτησίας του Île-de- France κατηγορείται ότι παρενοχλούσε αρκετούς νεαρούς ανήλικους διαιτητές. Συγκεκριμένα, τους ζητούσε σεξουαλικές χάρες, προκειμένου να τους βάλει καλούς βαθμούς στις αναφορές διατησίας.

Μερικά από αυτά τα μηνύματα είδαν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα ο Γκαλέτι είχε στείλει σ΄έναν 16χρονο διαιτητή: «Εντάξει για να σε βοηθήσω ή τρ@# μα&6# ή μου παίρνεις π**α», «Έρχεσαι σπίτι μου, τ&ν π$%ζεις και φεύγεις».

Θύμα του πρώην αρχιδιαιτητή δήλωσε: «Αν έπαιρνες το δόλωμα, θα άρχιζε να σου προσφέρει πράγματα. Ως διαιτητής, θέλεις να σφυρίζεις σπουδαία παιχνίδια. Για αυτό, χρειάζεσαι καλούς βαθμούς. Ο Γκαλέτι θα μπορούσε να μας δώσει κάποιους, καθώς και συστάσεις για να πάμε πιο ψηλά. Αλλά ήταν υπό προϋποθέσεις…»

Άλλα θύματα πρόσθεσαν: «Του άρεσε όταν το ανδρικό μόριο σου ήταν άτριχο. Ήταν τρελός, ειλικρινά. Όταν τελειώσαμε τον αγώνα, του άρεσε να μένει για να μας βλέπει στο ντους. Ήταν πολύ άβολο».

Η γαλλική Ομοσπονδία είχε απολύσει τον Γκαλέτι γι αυτόν τον λόγο, αλλά ποτέ δεν είχαν γίνει γνωστοί οι λόγοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς