16.4 C
Athens

Παναθηναϊκός: Ενδιαφέρον για Πονίτκα

Ο Παναθηναϊκός προστέθηκε στη λίστα των ομάδων που θέλει τον 29χρονο Πολωνό φόργουορντ που έκανε τρομερές εμφανίσεις στο Eurobasket

O Παναθηναϊκός έχει ακόμα «τρύπες» στο ρόστερ του και προσπαθεί να τις καλύψει λίγο πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του. Οι Πράσινοι εξετάζουν την περίπτωση του Ματέους Πονίτκα, ο οποίος έκανε «όργια» στο Ευρωμπάσκετ με τη φανέλα της Πολωνίας.

Ο Ματέους Πονίτκα πριν το Ευρωμπάσκετ είχε συμφωνήσει και είχε ανακοινωθεί από τη Ρέτζιο Εμίλια. Μετά τις εμφανίσεις του, όμως, αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκα έδειξαν ενδιαφέρον για την περίπτωση του. Μπασκόνια και Βίρτους Μπολόνια εξετάζουν την περίπτωση του, αλλά από ότι φαίνεται και ο Παναθηναϊκός εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τον κάνει δικό του. Για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει να καταβάλει κάποιο ποσό στην ιταλική ομάδα, για να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο 29χρονος φόργουορντ δεν είναι άγνωστος. Διαθέτει πλούσια εμπειρία από την Ευρωλίγκα και έχει κάνει κάποιες εξαιρετικές εμφανίσεις. Στο Ευρωμπάσκετ, όμως, ξεδίπλωσε όλες του τις αρετές. Ο Πονίτκα σε εννιά παιχνίδια στη διοργάνωση μέτρηση κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.8 λάθη. Κορυφαία του εμφάνιση ήταν αυτή κόντρα στη Σλοβενία, όπου έκανε μαγική εμφάνιση και τέλειωσε το ματς με triple double (26 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 10 ασίστ).

Ο Ματέους Πονίτκα έχει αγωνιστεί συνολικά πέντε χρόνια στην Ευρωλίγκα και έχει καταγράψει 92 εμφανίσεις. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει αγωνιστεί με τις Πρόκομ, Ζιελόνα Γκόρα και Ζενίτ. Κατά μέσο όρο ο Πολωνός σταρ μετράει 8.2 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ.

 

Πέρσι, βέβαια δεν πρόλαβε να αγωνιστεί πολύ στην Ευρωλίγκα, καθώς η Ζενίτ αποβλήθηκε λόγω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς