18.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η αναζήτηση ισχυρής προσωπικότητας για τον πάγκο, ο Μίτσελ και οι υπερβάσεις

Έτοιμος να αλλάξει μία ακόμη προπονητική σελίδα ο Ολυμπιακός: Η προσεγμένη έρευνα, οι πρώτες επαφές, ο παλιός γνώριμος και η αναζήτηση πρωτοκλασάτου τεχνικού με μπροστάρη αυτής της προσπάθειας τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανοίξει ένα ακόμη νέο κεφάλαιο στην άκρη του πάγκου του, καθώς ο Κάρλος Κορμπεράν δεν αποδείχθηκε ικανός να διαδεχθεί επάξια τον Πέδρο Μαρτίνς, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν μέσα σε μόλις 49 ημέρες.

Ο τραγικός απολογισμός -για τα δεδομένα του Ολυμπιακού- των μόλις 2 νικών σε 12 παιχνίδια αλλά και η γενικότερη προβληματική εικόνα των Ερυθρολεύκων έφερε τον Ισπανό τεχνικό στην πόρτα της εξόδου από το Λιμάνι και πλέον η θέση που άνοιξε «χωρά» μόνο έναν, παρότι τα ονόματα που ακούγονται και γράφονται είναι πολλά.

Όπως όλα δείχνουν οι Πειραιώτες εστιάζουν ξανά στην ιβηρική αγορά (Ισπανία – Πορτογαλία) για τον επόμενο προπονητή τους και στο κάδρο έχουν μπει αλλά και ξεχωρίσει περιπτώσεις όπως του παλιού γνώριμου Μίτσελ αλλά και του 57χρονου Μαρθελίνο, ο οποίος είχε ακουστεί και για την μετά-Μαρτίνς εποχή.

Από τη μία ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μίτσελ δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπειτα από 7 χρόνια, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του αλλά παράλληλα να εξετάζουν κι άλλες περιπτώσεις.

Ανάμεσα σε αυτές και το όνομα του Μαρθελίνο που ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά των προπονητών και σίγουρα μόνο από το βιογραφικό του (έχει περάσει με επιτυχία από Βιγιαρεάλ, Μπιλμπάο, Βαλένθια) ελκύει το ενδιαφέρον. Κι αυτός φαίνεται να βρίσκεται σε επαφές με τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση του διαδόχου του Κορμπεράν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός στοχεύει σε έναν προπονητή με ισχυρή προσωπικότητα, πλούσιο βιογραφικό και που να γνωρίζει από πρωταθλητισμό. Γι’ αυτό και δεν σβήνονται περιπτώσεις όπως των Μπιέλσα, Ράφα Μπενίτεθ, Μπίλιτς και Μπλαν, αν και οι παραπάνω ζητάνε ένα αρκετά «μεγάλο» συμβόλαιο που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί από οποιονδήποτε ελληνικό σύλλογο.

Όλα δείχνουν ότι μέσα στη μέρα (20/9) ή το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και ο Ολυμπιακός θα βρει οριστικά τον διάδοχο του Κορμπεράν, που όχι μόνο δεν πέτυχε αλλά περίπλεξε κι άλλο την κατάσταση τουλάχιστον στα αγωνιστικά ζητούμενα του συλλόγου. Τίποτα, όμως, δεν τελειώνει από τον Σεπτέμβριο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς