18.2 C
Athens

Εχασε τη φωνή του ο Bono στη διάρκεια συναυλίας στο Βερολίνο (video)

Σοκ για τον 58χρονο Ιρλανδό σταρ αλλά και για το κοινό των U2 στην κατάμεστη Mercedes-Benz Arena • Εδωσε νέο ραντεβού με τους Βερολινέζους στις 13 Νοεμβρίου

Oταν οι U2 και ο Bono προγραμμάτιζαν το ευρωπαϊκό σκέλος της Experience + Innocence περιοδείας τους, δεν μπορούσαν να φανταστούν το σοκ που θα πάθαιναν στο Βερολίνο, έναν αγαπημένο προορισμό, τόσο για το συγκρότημα, όσο και για τον ίδιο τον ίδιο τον τραγουδιστή, αφού έχουν πιστό κοινό τους παρακολουθεί φανατικά.

Την Παρασκευή η συναυλία τους στην κατάμεστη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, ήταν τόσο επιτυχημένη και η ζήτηση των εισιτηρίων τόσο μεγάλη, ώστε είχαν κλείσει και δεύτερη εμφάνιση την επόμενη ακριβώς ημέρα, Σάββατο, 1η Σεπτέμβρη.

Αυτή, όμως, η δεύτερη συναυλία, δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν.

Από τα πρώτα ήδη τραγούδια ήταν φανερό ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη φωνή του Bono. Διέκοπτε συχνά για να βήξει, ήταν αγνώριστος στο «Red Flag Day» και δικαιολογήθηκε στο κοινό ότι έφταιγε ο καπνός.

Αλλά αμέσως μετά, όταν πήγε να τραγουδήσει το «Beautiful Day», φάνηκε ότι υπήρχε σοβαρότερο πρόβλημα: «Έχασα τη φωνή μου, δεν ξέρω τι να κάνω», είπε από μικροφώνου ο 58χρονος Ιρλανδός σταρ, αφήνοντας σοκαρισμένους τόσο τους φαν, όσο και τους υπόλοιπους U2.

Καθώς ο Bono δεν συνήλθε, οι U2 αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη συναυλία και έβγαλαν δημόσια ανακοίνωση που έλεγε ότι λυπούνται για το γεγονός και έχουν προβεί σε αναζήτηση ιατρικής γνώμης και βοήθειας όσον αφορά τη φωνή του τραγουδιστή τους.

Σε λίγο καιρό θα είναι πάλι έτοιμος να τραγουδήσει

Βεβαίως ο Bono ζήτησε άμεσα όπως ήταν αναμενόμενο ιατρική βοήθεια και μετά από τις κατάλληλες εξετάσεις ο γιατρός τον διαβεβαίωσε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος να συνεχίσει την περιοδεία του.

Ο ίδιος έσπευσε να μοιραστεί τα ευχάριστα νέα με τους φαν του συγκροτήματος στην επίσημη ιστοσελίδα της μπάντας, χωρίς όμως να ξεχάσει τους Βερολινέζους.

«Η ανακούφισή μου είναι μεγάλη, ωστόσο μετριάζεται από το γεγονός ότι έκανα το κοινό του Βερολίνου να αισθανθεί τόσο άβολα. Ηταν μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, όλα έδειχναν πως θα ήταν μια από εκείνες τις αλησμόνητες βραδιές και αυτό δεν έγινε, εξαιτίας αυτού που μου συνέβη. Δεν βλέπω την ώρα να τα ξαναπούμε στις 13 Νοεμβρίου», έγραψε χαρακτηριστικά, δίνοντας νέο ραντεβού με τους Βερολινέζους, για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς