18.3 C
Athens

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-1: Έμφραγμα στο 102′ με κεφαλιά-οβίδα του Διαμαντή! (vid)

Ο ΟΦΗ ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του και με ένα γκολ στο 102' άφησε ξερό τον ΠΑΟΚ που έπαιζε με τη φωτιά από νωρίς

Τιμωρία στο 102′ για τον ΠΑΟΚ! Ο ΟΦΗ στην τελευταία φάση του αγώνα σόκαρε τον ΠΑΟΚ με ένα τρομερό γκολ του Διαμαντή με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Θοράρινσον από τα αριστερά. Ο αμυντικός του ΟΦΗ αξιοποίησε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και τιμώρησε την πρώην ομάδα του με κεφαλιά-οβίδα στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων στο Γεντί Κουλέ (1-1).

 

Οι Κρητικοί είχαν επιστροφές μετά τους τραυματισμούς ενώ οι Περέα και Γκερέρο έκαναν το ντεμπούτο τους στο βασικό σχήμα αλλά θέλουν ακόμα πολλή δουλειά για να φτάσουν στο επίπεδο να παίρνουν νίκες. Κάκιστη η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου ο οποίος δεν έδινε με τίποτα φάουλ στους γηπεδούχους ενώ αποκορύφωμα ήταν η κίτρινη κάρτα που έδειξε στον Λύρατζη αντί για κόκκινη σε μαρκάρισμα που έκανε στον Ντίκο (ο επιθετικός των Κρητικών έφευγε πίσω από το κέντρο ολομόναχος για να πάει τετ α τετ) αλλά και η δεύτερη κίτρινη που δεν έδειξε στον Τόμας σε μαρκάρισμα στον Μεγιάδο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με δύο σουτ του Γκερέρο και του Ντίκο όμως να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον Κοτάρσκι που βρισκόταν στο βασικό σχήμα παρά τον τραυματισμό του τη Δευτέρα κόντρα στη Λαμία.

Ο ΠΑΟΚ πάντως προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό με τον Νάρεϊ. Ο Γερμανός επιθετικός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών των γηπεδούχων (καλυπτόταν από τον Βούρο) κοντρόλαρε ωραία με το στήθος μετά τη βαθιά μπαλιά του Βιεϊρίνια και εκτέλεσε με τη μία για το 0-1.

 

Ο ΟΦΗ επιχειρούσε από τα δεξιά με τα διαρκή ανεβάσματα του Λάρσον να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει. Ο Σουηδός μπακ στο 22′ έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Γκερέρο που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έψαξε το δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο μέρος. Πρώτα στην προβολή του Αουγκούστο στο 31′ και στη συνέχεια με την (κακή) κεφαλιά του Ολιβέιρα που έφυγε άουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Οι πολλές διακοπές ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στο δεύτερο μέρος, με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες αλλά τον ΠΑΟΚ στα διαστήματα που παιζόταν η μπάλα να έχει την υπεροχή και να ψάχνει το δεύτερο γκολ για να σφραγίσει το τρίποντο και να μην μπει σε περιπέτειες. Ο φλύαρος Τόμας σπατάλησε διάφορες αντεπιθέσεις, ενώ θα μπορούσε σωστά να έχει δει την κόκκινη κάρτα για τα επικίνδυνα μαρκαρίσματα του.

Οι Κρητικοί δεν παράτησαν το ματς και στα 12′ καθυστερήσεων έχασαν σπουδαίο τετ α τετ με τον Ντίκο πριν αξιοποιήσουν το κερδισμένο κόρνερ τους στην τελευταία φάση του αγώνα και ισοφαρίσουν για το τελικό 1-1.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Σκόρερ: 90+12′ Διαμαντής / 8′ Νάρεϊ

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Λάρσον, Βούρος / Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Τόμας

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Στίβενς, Διαμαντής, Βούρος, Πασαλίδης (63′ Ντουρμισάι), Περέα (84′ Στάικος), Λάρσον, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (79′ Θοράρινσον), Ντίκο, Ντιουσέ, Γκερέρο (84′ Μπιφουμά)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (25′ λ. τρ. Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Νάρεϊ, Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72′ Τόμας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς