18.1 C
Athens

Μόντσα – Γιουβέντους 1-0: Η Μεγάλη Κυρία ανέστησε μέχρι και την ουραγό! (vid)

Η νεοφώτιστη και ουραγός Μόντσα έκανε την πρώτη της νίκη απέναντι στην αποκαρδιωτική και ασύνδετη Γιουβέντους που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και δεν έκανε νίκη σε πέντε επίσημα ματς τον Σεπτέμβριο

Για τη φετινή Γιουβέντους η λέξη νίκη μοιάζει άγνωστη. Η ομάδα του Αλέγκρι όμως το έχει πάει πια σε άλλο επίπεδο αφού σε επτά αγωνιστικές μετρά μόλις δύο τρίποντα και την Κυριακή έφτασε στο low point της ως το… επόμενο στη σεζόν!

Η Μεγάλη Κυρία ηττήθηκε με 1-0 από τη νεοφώτιστη Μόντσα στο Μπριαντέο και την… ανέστησε αφού οι ουραγοί της βαθμολογίας δεν είχαν νίκη μέχρι να βρουν στον δρόμο της τη Γιουβέντους. Η Μόντσα του Γκαλιάνι και του Μπερλουσκόνι είχε μόλις έναν βαθμό και έφτασε τους τέσσερις για να κοιτάξει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια στην προσπάθεια που θα κάνει για παραμονή στη Serie A.

Η αποβολή του Ντι Μαρία στο 40ό λεπτό για αγκωνιά στο στήθος του Ίτζο ήταν αυτή που έκανε τη Μόντσα να το πιστέψει πως με παίκτη παραπάνω στο δεύτερο μέρος, κόντρα σε μια αποκαρδιωτική, ασύνδετη και κάκιστη Γιουβέντους θα καταφέρει να βρει έστω ένα γκολ για να πάρει τη νίκη.

 

Και αυτό συνέβη φυσικά στο 74′ όταν ο Γκιτκιάερ (είχε περάσει αλλαγή στο 54′) πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με προβολή στη γλυκιά σέντρα του Κιουρία έκανε το 1-0.

Η Γιουβέντους είχε μόλις μια τελική εντός εστίας σε όλο το δεύτερο μέρος, δεν ήταν σχεδόν καθόλου απειλητική και η Μόντσα πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη στην επιστροφή της στη Serie A δημιουργώντας βαρύτερο κλίμα για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που λόγω τιμωρίας δεν καθόταν στον πάγκο της ομάδας του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 16/9

Σαλερνιτάνα – Λέτσε 1-2 (55′ αυτ. Γκονσάλες / 43′ Σισέι, 83′ Στρεφέτσα)

 

Σάββατο 17/9

Μπολόνια – Έμπολι 0-1 (75′ Μπαντινέλι)

 

Σπέτσια – Σαμπντόρια 2-1 (12′ αυτ. Μουρίγιο, 72′ Ενζολά / 11′ Σαμπίρι)

 

Τορίνο – Σασουόλο 0-1 (90+3′ Άλβαρες)

 

Κυριακή 18/9

Ουντινέζε – Ίντερ 3-1 (22′ αυτ. Σκρίνιαρ, 84′ Μπρόγιαλ, 90+3′ Αρσλάν / 5′ Μπαρέλα)

 

Φιορεντίνα – Βερόνα 2-0 (13′ Ικονέ, 90′ Γκονσάλες)

 

Μόντσα – Γιουβέντους 1-0 (74′ Γκιτκιάερ)

 

Κρεμονέζε – Λάτσιο 0-4 (7′, 21′ πεν. Ιμόμπιλε, 45+1′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 79′ Πέδρο)

Ρόμα – Αταλάντα (19:00)

Μίλαν – Νάπολι (21:45)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς