16.4 C
Athens

Μούσα: Γι’ αυτό ο Ραζνάτοβιτς με προέτρεψε να μην υπογράψω στον Ολυμπιακό

Ο Τζάναν Μούσα το 2015 βρέθηκε μια ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά τελικά ο Βόσνιος καλαθοσφαιριστής υπέγραψε αλλού. Κομβικό ρόλο σ΄αυτήν την εξέλιξη έπαιξε ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Ο γνωστός μάνατζερ προέτρεψε τον παίκτη να μην υπογράψει στους Ερυθρολεύκους και τον έστειλε στην Τσεντεβίτα.

Ο Βόσνιος καλαθοσφαιριστής το 2015 σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στη χώρα μας, ώστε να δοκιμαστεί από τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μείνει ικανοποιημένοι από όσα είχαν δει και θα του πρόσφεραν συμβόλαιο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τότε προπονητής της ομάδας του Πειραιά, ενημέρωσε τον Μούσα γι αυτήν την εξέλιξη και όλα έδειχναν ότι θα είχε θετική έκβαση.

Ο Μούσα είχε μείνει ενθουσιασμένος και είχε νοιώσει δέος όταν μπήκε στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Ειδικά, όπως είπε, όταν αντίκρισε τις φανέλες των Σπανούλη και Πρίντεζη. Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, όμως, έφερε τα πάνω κάτω. Ο γνωστός μάνατζερ του… πιπίλισε το μυαλό και τον έπεισε ότι θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να παίξει στην πρώτη ομάδα της Τσεντεβίτα από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Podcast Inkubator:

«Εάν είχα πάει στον Ολυμπιακό τότε, θα έπρεπε να ρωτήσω τον Θεό που θα ήμουν τώρα. Το συμβόλαιο ήταν στο τραπέζι. Είχα πάει για δοκιμαστικό και τότε ήμουν παιδί. Έκανε ατομικό προπονήσεις πίσω από κλειστές πόρτες και ο προπονητής τότε (σ.σ. Γιάννης Σφαιρόπουλος) μου είπε ότι θα με υπέγραφαν. Πήγα στα αποδυτήρια και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είδα κρεμασμένες τις φανέλες των Σπανούλη και Πρίντεζη και δεν πίστευα που βρισκόμουν! Στη συνέχεια, έβγαλα μία φωτογραφία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πήγα στο ξενοδοχείο. Ήμουν 15 ετών τότε. Τότε ήρθε στο δωμάτιο ο προπονητής Σέγιο Μπούκβα και μου είπε να σβήσω τη φωτογραφία γιατί ήταν ενάντια στους κανονισμούς.

Στη συνέχεια, ο Μπούκβα με ενημέρωσε ότι θα επιστρέφαμε στο Σαράγεβο, αλλά θα μέναμε για επτά ώρες στο Βελιγράδι, όπου μας περίμενε ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Τον συνάντησα σε ένα εστιατόριο και καθόταν σαν τον… Δον Κορλεόνε. Ήταν σαν ταινία. Δεν πίστευα όταν δώσαμε τα χέρια. Μου είπε κατευθείαν ότι δεν θα ήταν καλή επιλογή να πάω στον Ολυμπιακό, καθώς θα ήμουν στα τμήματα υποδομής για δύο χρόνια και μετά θα βλέπαμε εάν θα έπαιζα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Του είπα ότι θα επιστρέψω στην Ελλάδα για να διευθετήσω την κατάσταση.

Την τελευταία ημέρα, ο Ολυμπιακός μου είπε να υπογράψω ή τώρα ή ποτέ. Τότε, με κάλεσε ο Ραζνάτοβιτς και μου είπε ότι είχα πρόταση για ίδιο συμβόλαιο με την Τσεντεβίτα και με καλύτερες συνθήκες. Τώρα, πώς ήταν δυνατό να επιλέξω την Τσεντεβίτα από τον Ολυμπιακό; Μου είπε ότι καλύτερα να έπαιζα στην πρώτη ομάδα της Τσεντεβίτα, παρά σε τμήμα υποδομής. Εκείνη την στιγμή τα ξέχασα όλα. Τον άκουσα και δούλεψα σκληρά. Στα 16 μου έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου πέτυχα 5 πόντους, σε πέντε λεπτά. Είχα αντίπαλο τον Βασίλη Σπανούλη. Και φυσικά στην πρώτη του επίθεση, του έκανα φάουλ. Μου είχαν πει να μην του επιτρέψω να πάει προς τα δεξιά και είπα ότι δεν θα συμβεί αυτό. Στην πρώτη άμυνα, λοιπόν, βγήκα πολύ… πεινασμένος, πήγα δυνατά, αλλά εκείνος… πέταξε και του έκανα αντιαθλητικό…»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς