23.3 C
Athens

Νοβίτσκι: Επιλέγω τη Γαλλία στον τελικό του Ευρωμπάσκετ (vid)

Γαλλία και Ισπανία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Ευρωμπάκσετ, που θα γίνει στο Βερολίνο. Ο Γερμανός θρύλος του μπάσκετ, Ντιρκ Νοβίτσκι, ρωτήθηκε για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα κερδίσει και απάντησε τους «τρικολόρ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι:

«Είναι το τουρνουά των εκπλήξεων, οι σταρ αποκλείστηκαν νωρίς και δύο τρομερές ομάδες βρίσκονται στον τελικό, χωρίς κάποιον μεγάλο αστέρα, αλλά με μεγάλο βάθος στον πάγκο τους. Ο τελικός μπορεί να εξελιχθεί με οποιονδήποτε τρόπο αλλά αν με βάλεις να διαλέξω με το ζόρι, θα πω Γαλλία. Είναι πολύ καλές ομάδες, με καλούς προπονητές, καλούς γκαρντ, σουτέρ και ψηλούς που μπορούν να κυριαρχήσουν».

Για τη Γαλλία: «Θα πρέπει να παίξουν όπως στον ημιτελικό, έχουν τον Γκομπέρ που είναι φανταστικός αμυντικά επειδή είναι μακρύς. Επιθετικά έχουν επίσης πολλές επιλογές, με τον Ερτέλ να έρχεται από τον πάγκο, ο Γιαμπουσέλι σουτάρει καλά την μπάλα, ο Φουρνιέ προφανώς μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ».

Για την Ισπανία: «Οι Ισπανοί έχουν έναν εκπληκτικό γκαρντ, τον Λορέντζο Μπράουν. Είναι πολύ έξυπνος, βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, βάζει μεγάλα σουτ. Πήρε πάνω του το παιχνίδι με την Λιθουανία στην φάση των 16. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις. Είναι πολύ καλός παίκτης».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς