19.9 C
Athens

Άρης – Ολυμπιακός: Η σκακιέρα των Πάρντιου και Κορμπεράν στο χορτάρι του Χαριλάου

Στο ντέρμπι του «πρέπει» και των «θέλω» ο Άλαν Πάρντιου ψάχνει το ιδανικό ντεμπούτο και ο Κορμπεράν μία νίκη-ανάσα που θα φέρει την απαραίτητη ηρεμία στον Ολυμπιακό ενόψει της διακοπής των εθνικών ομάδων

Άρης και Ολυμπιακός συνθέτουν το μεγάλο ζευγάρι της 5ης αγωνιστικής στη Super League στο ντέρμπι των «πρέπει» και του «θέλω».

Από τη μία οι Κίτρινοι που πλέον πορεύονται με τον Άλαν Πάρντιου στο τιμόνι τους και θέλουν να μπουν με το… δεξί σε αυτή τη νέα εποχή και από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι του Κάρλος Κορμπεράν, που μετράνε μόλις δύο νίκες στα 12 πρώτα ματς της σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις) δίχως να έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά του τριπόντου σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Με λίγα λόγια ένα μεγάλο «πρέπει» και για τους δύο πάνω από τον αγωνιστικό χώρο του Χαριλάου, με τον κόσμο του Άρη να δίνει ξανά το «παρών» σε ένα μεγάλο παιχνίδι, αφού στις κερκίδες του γηπέδου στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περισσότεροι από 15.000 φίλαθλοι.

ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΣΕΚΟΥ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στις επιλογές του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού, το 4-2-3-1 φαντάζει ως ο πιθανότερος σχηματισμός, σε ένα άκρως επιθετικό σχήμα με αρκετές ιδιαιτερότητες.

Βασικός θα ξεκινήσει ο Βατσλίκ ενώ μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά θα είναι οι Άβιλα, Μανωλάς, Μπα και Ρέαμπτσιουκ.

Στον άξονα, η πιθανότητα να ξεκινήσει βασικός ο Ντιαντιέ Σαμασεκού στο πλευρό του Γιαν Εμβιλά είναι μεγάλη αφού θυμίζουμε πως εκτός αποστολής είναι τόσο ο Ανδρέας Μπουχαλάκης όσο και ο Πιέρ Κούντε, ενώ ο Ίνμπομ Χουάνγκ αναμένεται επίσης να πάρει χρόνο συμμετοχής «γεμίζοντας» με ποιότητα και τρεξίματα την «ερυθρόλεκη» μεσαία γραμμή.

Οι Μπιέλ, Μασούρας και Μπόουλερ θα βρίσκονται μπροστά από τους δύο μέσους ενώ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θα είναι μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ… ΤΕΡΖΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ Ο ΑΡΗΣ

Οι Κίτρινοι σε μία αλλαγή σελίδας στην τεχνική τους ηγεσία επιδιώκουν να γίνουν πιο απειλητικοί στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και ταυτόχρονα πιο προσεκτικοί αλλά και συνεπείς στο αμυντικό, δύο βάσεις στις οποίες χτίζεται το πλάνο του 61χρονου τεχνικού και θέλει να τις περάσει άμεσα στη νέα του ομάδα.

Σε αυτή τη μετάβαση, σημαντικό ρόλο παίζει ο Τόλης Τερζής, ο οποίος γνωρίζει καλά την ομάδα και είναι αυτός που την οδήγησε στο σημαντικό τρίποντο επί του Αστέρα στην Τρίπολη.

Πάνω σε αυτό το ματς θα προσαρμοστούν και τα πλάνα του Πάρντιου για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (18/9, 20:00) με μοναδικό απόντα τον Ματέο Γκαρσία που αποβλήθηκε στο παιχνίδι της Αρκαδίας.

Στο μυαλό του Άγγλου τεχνικού βρίσκεται ένα πλάνο παρόμοιο με αυτό που επέλεξε ο Τερζής την περασμένη εβδομάδα στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με μοναδική εξαίρεση τον παρτενέρ του Ντουκουρέ στα χαφ, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Νταμπό και όχι ο Σέικ Ντιόπ.

Σημαντικός παράγοντας για τους Θεσσαλονικείς είναι και ο Λουίς Πάλμα, με τον άσο από την Ονδούρα να αφήνει πίσω τον τραυματισμό του και να τίθεται στη διάθεση του προπονητή του.

Πιθανώς θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει στην επίθεση αφήνοντας εκτός αρχικών πλάνων τον Χουάν Ιτούρμπε. Στο πλάι του θα κινούνται οι Μανού Γκαρθία και Μαντσίνι, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Άντρε Γκρέι, στον οποίο ο Πάρντιου επίσης βασίζει πολλά.

Σέντρα στις 20:00 σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντέρμπι με διαιτητή τον Ούγγρο Τάμας Μπόγκναρ, που θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς