27.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Με χατ τρικ του Αϊτόρ και «δώρα» Αθανασίου (vid)

Ο τραυματισμός του Σούλη και η είσοδος του Αθανασίου ήταν το κομβικό σημείο για να βρει ο ΠΑΟ τον δρόμο προς τα δίχτυα - Το χατ τρικ του Αϊτόρ ξεκίνησε με δυο φάουλ - γκολ που «έπνιξε» ο 3ος γκολκίπερ του ΠΑΣ

Με το απόλυτο (5/5) και με ηρεμία πάει στη διακοπή των εθνικών ομάδων ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός που υπερκέρασε και το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα (3-0)στο «Α. Νικολαΐδης». Οι Πράσινοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους και το τελικό αποτέλεσμα τους κολακεύει αρκετά: οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν δημιούργησαν μεγάλες καθαρές ευκαιρίες αλλά τα τραγικά λάθη του Βασίλη Αθανασίου και οι εκτελέσεις φάουλ του Αϊτόρ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ μπήκε εσπευσμένα για να καλύψει το κενό του τραυματία Σούλη και συνολικά ήταν το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Θανάση Στάικου.

Με τη συμπλήρωση 25′ ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών, Βασίλης Σούλης, είχε μια άστοχη έξοδο και συγκρούστηκε με τον Άντραζ Σπόραρ.

Ο Σούλης έπεσε πολύ άσχημα και τα χαμόγελα πάγωσαν με τον τρόμο να ζωγραφίζεται στα πρόσωπα όλων. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης μαζί με τους παίκτες φώναξαν αμέσως τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων που έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες αφού αρχικά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ δεν είχε τις αισθήσεις του. Αμέσως με φορείο βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου (για την ακρίβεια όταν πια είχε τις αισθήσεις του) και ενώ του τοποθετήθηκε και κολάρο στον αυχένα. Ο Αθανασίου τον αντικατέστησε, ενώ ο Σούλης διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο για να υποβληθεί σε αξονική.

 

Σημειώνεται πως στο 36′ ο Σπόραρ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου καθώς από τη σύγκρουση δεν ήταν ούτε εκείνος σε θέση να συνεχίσει, με τον Ιωαννίδη να περνά στη θέση του.

 

Ο τρόπος που αναπτυσσόταν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ο πιο ορθολογικός με τον Κουρμπέλη να αγωνίζεται στο «8» αλλά μια απευθείας εκτέλεση φάουλ δόθηκε η λύση. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε στο 44′, ο Αθανασίου είχε κάκιστη αντίδραση και η εστία του παραβιάστηκε.

 

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε ότι δεν μπορούσε να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και με ίδιο τρόπο αλλά με χειρότερη αντίδραση αυτή τη φορά (η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια βάζοντας και τα δύο μπροστά για να μαζέψει την μπάλα) σε νέα εκτέλεση του Αϊτόρ, με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να παρηγορούν τον άτυχο συμπαίκτη τους.

 

Οι Ηπειρώτες απείλησαν με δύο σουτ του Ροσέρο αλλά ήδη η μοίρα τους ήταν προδιαγεγραμμένη και ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρίτο γκολ στο 70′ με τον Αϊτόρ να εκθέτει όλη την άμυνα και να πλασάρει τον Αθανασίου πραγματοποιώντας χατ τρικ.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-0

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Σκόρερ: 44′, 54′, 70′ Αϊτόρ

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κίτρινες: – / Σούλης, Τζίμας, Λιάσος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια (81′ Σένκεφελντ), Γκάνεα (72′ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Μπερνάρ), Αϊτόρ, Παλάσιος (73′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Σπόραρ (37′ λ. τρ. Ιωαννίδης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Σούλης (27′ λ. τρ. Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο (74′ Λιάσος), Παμλίδης (64′ Μορέιρα), Τζίμας (64′ Σταματελόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς