19.9 C
Athens

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2: Καθάρισε εύκολα στο β’ η Ένωση (vid)

Η ΑΕΚ πανηγύρισε δεύτερο διπλό στο πρωτάθλημα απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που αμυνόταν μαζικά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα - Ντεμπούτο για Μουκουντί που αντικατέστησε τον Τζαβέλλα ο οποίος τραυματίστηκε από τζάμι που έσπασε μόνος του

Η ΑΕΚ επέκτεινε και φέτος την παράδοση που τη θέλει τα τελευταία τέσσερα χρόνια να περνά από το Αγρίνιο ανεξάρτητα από την αγωνιστική της κατάσταση.

Με μια πολύ πειστική εμφάνιση η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας με 2-0 του Παναιτωλικού που ήταν καλός για μόλις 20′ στο δεύτερο μέρος.

Η Ένωση επιθετικά ήταν παραγωγική αλλά τα γκολ ήρθαν από μη κλασικές ευκαιρίες. Οι Αγρινιώτες σε όλο το πρώτο ημίχρονο αμύνονταν παθητικά και πολύ χαμηλά σε βαθμό που δεν μπορούσαν να βγάλουν μια αντεπίθεση της προκοπής.

Ο Λιβάι Γκαρσία είχε δείξει από το 4ο λεπτό τις προθέσεις του όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει όσο το δυνατόν πιο κάθετα, με τον Γκατσίνοβιτς να είναι πολύ πιο δραστήριος κινούμενος στον άξονα και να δημιουργεί διαρκώς προβλήματα στον Ανέστη.

Στην καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος ο Βίντα έγινε δημιουργός αφού κατέβασε την μπάλα και συνεργάστηκε με τους συμπαίκτες του πριν δώσει στον Αραούχο και κάνει κίνηση στην περιοχή. Ο Αργεντινός εκτέλεσε από πλάγια θέση αλλά ο Ανέστης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 48′ από ένα μακρινό σουτ του Λιβάι Γκαρσία που κατέληξε πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ανέστη.

 

Νωρίτερα ο Μουκουντί είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του αφού ο Τζαβέλλας έσπασε μόνος του δίχως λόγο ένα τζάμι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του μετά το 0-1 αλλά τόσο οι ευκαιρίες του Καρέλη και του Ντίας όσο και του Σενγκέλια πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ο Γιάννης Αναστασίου το γύρισε σε 4-4-2 με την είσοδο του Φλόρες στο 74′ αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Μουκουντί δοκίμασε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Μλάντεν και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ 0-2

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Σκόρερ: 48′ Λιβάι Γκαρσία, 75′ αυτ. Μλάντεν

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κίτρινες: Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης / Ελίασον, Ρότα, Χατζισαφί

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81′ Μάρτενσον), Ντίαζ, Ντουάρτε (61′ λ.τρ. Κολοβός), Σενγκέλια (74′ Φλόρες), Νταγκό (60′ Μόρσεϊ), Καρέλης (81′ Πέδρο).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (74′ Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (46′ λ.τρ. Μουκουντί), Χατζισαφί (64′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83′ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Αραούχο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς