18.3 C
Athens

Δυνατό χαστούκι της Άουγκσμπουργκ στην Μπάγερν, η Ντόρτμουντ έχασε τον Ρόις αλλά πήρε το ντέρμπι με τη Σάλκε (vid)

Η νίκη της Μπάγερν κόντρα στην αναποτελεσματική Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της στην αναμέτρηση με την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 1-0 των Βαυαρών που παρουσίασαν ξανά πολλά αμυντικά προβλήματα και τιμωρήθηκαν στο 59ο λεπτό.

Από ένα γέμισμα σε φάουλ πίσω από το κέντρο, ο Ιάγο ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Σανέ από τα αριστερά και γύρισε στον Μπερίσα που έγραψε το 1-0 και έσπασε το αήττητο 12 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις για τους γηπεδούχους. Στις καθυστερήσεις ο Νόιερ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Γκίγκεβιτς να τον σταματά και να δίνει το σύνθημα για τους πανηγυρισμούς.

 

Η Ντόρτμουντ, με ματς περισσότερο, επικράτησε με 1-0 της Σάλκε στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και έπιασε κορυφή με 15 βαθμούς. Λυτρωτής των γηπεδούχων στο 79′ ήταν ο Μουκοκό που πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι στη σέντρα του Βολφ από τα αριστερά και σκόραρε, με τον Ρέινα λίγα λεπτά αργότερα να αγγίζει το 2-0 αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε και κατέληξε στο δοκάρι.

 

Ο μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ είχε περάσει ως αναγκαστική αλλαγή στο 32ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Μάρκο Ρόις αποχώρησε με φορείο και με κλάματα λόγω σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στον αστράγαλο και τον θέτει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εκτός Μουντιάλ.

Η Λεβερκούζεν έμεινε στο 1-1 με τη Βέρντερ Βρέμης και μετρά μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια, ενώ την ίδια ώρα η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με σπασμένα φρένα πέρασε από την έδρα της Στουτγκάρδης (1-3) του Ντίνου Μαυροπάνου (βασικός). Οι Αετοί προηγήθηκαν με τον Ρόντε και έκαναν το 0-2 με τον Κάμαντα που είχε την ασίστ στο γκολ του Γιάκιτς. Οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά με το σουτ του Τόμας στο 79′ αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε βαθμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 16/9

Μάιντς – Χέρτα Βερολίνου 1-1 (90+4′ Κατσί / 30′ Τουσάρ)

Σάββατο 17/9

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν 1-0 (59′ Μπερίσα)

Λεβερκούζεν – Βέρντερ Βρέμης 1-1 (57′ Ντέμιρμπαϊ / 82′ Βελίκοβιτς)

Στουτγκάρδη – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-3 (79′ Τόμας / 6′ Ρόντε, 55′ Κάμαντα, 88′ Γιάκιτς)

Ντόρτμουντ – Σάλκε 1-0 (79′ Μουκοκό)

Γκλάντμπαχ – Λειψία (19:30)

Κυριακή 18/9

Ουνιόν Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ (16:30)

Μπόχουμ – Κολωνία (18:30)

Χόφενχαϊμ – Φράιμπουργκ (20:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς