20.7 C
Athens

Ντιαντιέ Σαμασεκού: Το τρεχαντήρι που έλειπε από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού

Ο Σαμασεκού που έχει μάθει να καταπίνει χιλιόμετρα σε Αυστρία και Γερμανία ήρθε στον Ολυμπιακό για να συγκροτήσει τη μεσαία γραμμή με τον ερυθρόλευκο άξονα και να κάνει τους οπαδούς των Ερυθρολεύκων να ξεχάσουν γρήγορα τον Μαντί Καμαρά

Ο Ντιαντιέ Σαμασεκού είναι κι επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από τη Χόφενχαϊμ και οι Ερυθρόλευκοι μπορούν πλέον να λένε ότι βρήκαν τον αντικαταστάτη του Μαντί Καμαρά στον χώρο του κέντρου με έναν παίκτη που τρέχει αλλά και δημιουργεί περισσότερο.

Ο 26χρονος χαφ από το Μάλι έχει ένα γεμάτο βιογραφικό παρά το νεαρό της ηλικίας του, με θητεία στο υψηλότερο επίπεδο σε Ζάλτσμπουργκ και Χόφενχαϊμ, όπου έπαιρνε τη φανέλα βασικού στο σπίτι του.

Σαμασεκού: Όλοι γνωρίζουν το μέγεθος του Ολυμπιακού, είμαι ένας μαχητής μέσα στο γήπεδο (vid)

Ο Αφρικανός μέσος είναι ένας μέσος που ξέρει να χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο του πόδια, έχει καλές τοποθετήσει και όπως είπε και ο ίδιος μάχεται σε κάθε ματς με την ίδια ένταση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήταν πρώτος σε κοψίματα κατά την τετραετή θητεία του στην Ζάλτσμπουργκ, με την οποία κατέκτησε 4 σερί τίτλους έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και καταπίνοντας πολλά χιλιόμετρα στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ένας παίκτης που συγκροτεί τις δύο γραμμές του άξονα και παίρνει σχεδόν πάντα την ευθύνη να κουβαλήσει την μπάλα για χάρη του «10αριου» που νιώθει πιο άνετα με αυτόν στη πίσω ζώνη. Στον Ολυμπιακό τα τεχνικά του χαρακτηριστικά οδηγούν τον Κορμπεράν στο να τον τοποθετήσει δίπλα στον Εμβιλά, έναν παίκτη θα τον πλαισιώσει ιδανικά και θα γνωρίζει ότι πάντα θα έχει την αλληλοκάλυψη που χρειάζεται όταν παίρνει μέτρα στο γήπεδο.

Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες και Ίνμπομ Χουάνγκ επίσης μπορούν να σταθούν στο πλάι του στο βασικό σχήμα, ως υποστηρικτικοί κρίκοι στο παιχνίδι από πίσω ξεκινώντας από το «10». Στα χαφ, όμως, το κουμάντο θα το κάνει ο Σαμασεκού, όπως έχει συνηθίσει από τα χρόνια του σε Αυστρία και Γερμανία.

Παίκτης με μέσο όρο 7,9 χιλιομέτρων ανά αγώνα στη Bundesliga, ιδιαίτερα γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, με ταχύτητα σκέψης και γρήγορη επαφή, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα σε παιχνίδια που ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πάρει την μπάλα στα πόδια του και να δημιουργήσει.

σαμασεκού

Σπάνια θα τον δεις να πατάει περιοχή ή να απειλεί από μακριά όπως έκανε ο Μαντί, αλλά ο Ολυμπιακός γνωρίζει καλά πως έχει ένα εργαλείο για το κέντρο που κάνει σωστά όλα τα υπόλοιπα. Συνεπής μεσοαμυντικά, θέλει πάντα να παίρνει την πρώτη πάσα από τα στόπερ και να ξεκινά τις επιθέσεις, ενώ το… αέρινο στυλ του τον βοηθά πολλές φορές να χώνεται ανάμεσα στις γραμμές και να δημιουργεί χώρους μέχρι και για τα εξτρέμ.

Εν ολίγοις, ένα τρεχαντήρι στον χώρο του κέντρου, που εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας εκμεταλλευτούν με τον σωστό τρόπο, τότε θα γίνουν πιο γρήγοροι και σίγουρα πιο συγκροτημένοι στην μεσοαμυντική τους ζώνη, που έχει αρκετά θέματα μέχρι τώρα στη σεζόν…

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς