18.2 C
Athens

Πάρντιου: Μεγάλη πρόκληση το ματς με τον Ολυμπιακό, ο ήλιος μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην επιδερμίδα

Ο Άλαν Πάρντιου παραχώρησε μια πρώτη μακροσκελή συνέντευξη στη NOVA ενόψει και της αναμέτρησης του Άρη με τον Ολυμπιακό και αποκάλυψε τον τρόπο που τον προσέγγισε ο Θοδωρής Καρυπίδης για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία αλλά και για όσα θέλει να κάνει ως προπονητής και να δει από τους παίκτες του.

Ο Άγγλος προπονητής παράλληλα αναφέρθηκε και στον πολύ… ήλιο που έχει η χώρα εξηγώντας πως του δημιουργεί πρόβλημα στην επιδερμίδα.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA:

Για το πόσο εύκολο ήταν να πει το «ναι» στον Άρη: «Για να είμαι ειλικρινής είχα παρακολουθήσει την ομάδα σε κάποια παιχνίδια. Βλέποντάς τη, θεώρησα ότι πρόκειται για μία καλή ομάδα σε καλή κατάσταση. Αυτός ήταν ο πρώτος παράγοντας. Ο δεύτερος παράγοντας ήταν ο πρόεδρος, ο κ. Καρυπίδης, με ήθελε πολύ. Ήταν πολύ έντονος όσον αφορά στην έλευσή μου στην ομάδα».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα: «Η ομάδα είναι καλή, υπάρχει καλή νοοτροπία. Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας και οι άνθρωποι της πόλης με έκαναν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου, παρόλο που δεν έχω βγει πάρα πολύ από το ξενοδοχείο αυτές τις ημέρες, αλλά αισθάνομαι άνετα».

Για τις αλλαγές που θα κάνει: «Όταν η ομάδα έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά και τα βλέπει από την αρχή ο προπονητής, είναι αυτά τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία θέλει να δουλέψει και θέλει να τα μεγεθύνει. Ωστόσο, για να μπορέσει να περάσει στην ομάδα τη φιλοσοφία του, αυτό θα χρειαστεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και υπάρχει και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση».

Γιατί είπε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πρόκληση: «Δουλεύοντας στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχα μία γνώση για το πρωτάθλημα της Ελλάδας, γιατί είχαμε κάνει το σκανάρισμα. Ήμουν τεχνικός διευθυντής, δούλεψα σκανάροντας τις ελληνικές ομάδες και μπόρεσα να διαπιστώσω την ποιότητά τους και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αρκετές απ’ αυτές έχουν την ποιότητα που έχει και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Όσον αφορά στο σκέλος της πρόκλησης, στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας κυνηγούσα τη Λουντογκόρετς, η οποία ήταν σε πολλά επίπεδα ανώτερη από την ΤΣΣΚΑ, ωστόσο μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε σ’ αυτή την πρόκληση. Κερδίσαμε ένα Κύπελλο, πήγαμε σε ακόμα έναν τελικό Κυπέλλου, βελτίωσα την ομάδα και αυτό θέλω να κάνω με τον Άρη. Είναι μία ομάδα που βρίσκεται διαρκώς στις υψηλές θέσσεις της βαθμολογίας, κυνηγάει τις 2-3 πρώτες ομάδες και θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Δουλεύοντας σιγά σιγά με τον καιρό, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κι εμείς πράγματα, να γίνουμε ποιοτικότεροι και να φτάσουμε στις υψηλές θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για τον Μαζικού: «Γνωρίζω τον Μαζικού από την ΤΣΣΚΑ. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ο οποίος ήταν ο αγαπημένος των οπαδών εκεί. Θα υπάρχει αυξημένος ανταγωνισμός στη θέση του, γιατί υπάρχει και ο Πίρσμαν, τον οποίο δεν τον ήξερα προσωπικά ως ποδοσφαιριστή, αλλά τον έχω παρακολουθήσει και θεωρώ πως είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Ο Μαντσίνι έχει επίσης, εξαιρετική ποιότητα, ο οποίος αγωνίζεται και μπορεί μόνος του να κερδίσει παιχνίδια. Θα φερθώ απέναντι σε όλους τους ποδοσφαιριστές με τον ίδιο τρόπο, για να μπορέσω να πάρω το καλύτερο από τον κάθε έναν».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις: «Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξουν άλλες προσθήκες. Η ομάδα δουλεύει με 24-25 παίκτες, αριθμός που είναι ήδη μεγάλος και δεν χρειάζεται να δουλεύουμε με περισσότερους».

Για τον Ολυμπιακό: «Ξέρω ότι πέρασαν δύσκολα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Γερμανίας και σίγουρα την πιο φορμαρισμένη. Θεωρώ όμως ότι ο Ολυμπιακός δεν έδειξε το επίπεδό του».

Για τη φιλοσοφία του: «Η παραμονή μου στην ομάδα θα έχει δύο χαρακτηριστικά. Θα υπάρχει επαγγελματισμός και παράλληλα θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ελκυστικό θέαμα γιατί αυτό θέλω να βλέπω κι εγώ από μια ομάδα όταν είμαι στην κερκίδα. Η αλήθεια είναι ότι φημίζονται οι ομάδες μου γι’ αυτό. Ίσως δεχθούμε 1-2 γκολ αλλά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε περισσότερα. Θέλω να πω ότι μου αρέσει το γήπεδο. Οι κερκίδες είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργείται φοβερή ατμόσφαιρα και θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους του Άρη να μην καταναλώσουν πολύ ψάρι και κρασί για να έχουμε περισσότερη ένταση στο γήπεδο».

Για τις καιρικές συνθήκες: «Έχω συνηθίσει στη βροχή, στην Ελλάδα συνάντησα ζέστη και ήλιο ο οποίος μου είχε προκαλέσει πρόβλημα στην επιδερμίδα. Γενικώς οι άνθρωποι άνω των 55 ετών είναι απαραίτητο να προσέχουν την έκθεσή τους στον ήλιο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς