17.9 C
Athens

Οι ΗΠΑ θέτουν υποψηφιότητα για τον τελικό του Champions League

Οι Aμερικάνοι θέλουν να φιλοξενήσουν τελικό του Champions League στη χώρα τους, προοπτική που αντιμετωπίζουν θετικά η UEFA και η ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων).

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα «AS», σημειώνοντας ότι «όλο και περισσότεροι σημαντικοί τελικοί και τουρνουά παίζονται στις ΗΠΑ, αλλά από τη χώρα λείπει το… κερασάκι στην τούρτα, ο τελικός του Champions League, που δεν έφυγε ποτέ από τη “Γηραιά Ήπειρο”, μία πρόκληση σε όλα τα επίπεδα».

Αναφέρεται ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι μεγάλος, κάνοντας «την UEFA να το βλέπει ευνοϊκά και την ECA, που την επόμενη εβδομάδα έχει Γενική Συνέλευση στην Κωνσταντινούπολη, να τάσσεται υπέρ».

Να σημειωθεί ότι η UEFA μόλις πούλησε τα δικαιώματά της για τις ΗΠΑ σε CBS, Viacom και Paramount για 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί με την αλλαγή του κορυφαίου τουρνουά από το 2024.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων… βαδίζει προς τις ΗΠΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί και τουρνουά από άλλες συνομοσπονδίες, όπως το Copa América και το Gold Cup.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς