20.8 C
Athens

Καραμπάγκ – Ναντ 3-0: Οι Αζέροι έριξαν τριάρα στους Γάλλους και έβαλαν ζόρια στον Ολυμπιακό (vid)

Οι πρωταθλητές Αζερμπαϊτζάν διέσυραν με 3-0 την κάκιστη Ναντ και πήραν τους πρώτους τρεις βαθμούς στον 7ο όμιλο πριν την επίσκεψή τους στο Καραϊσκάκη

Την πρώτη της φετινή νίκη στο Europa League πανηγύρισε η Καραμπάγκ, καθώς επικράτησε με 3-0 της Ναντ εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη γαλλική ομάδα και πήραν τους τρεις βαθμούς. Πλέον, οι δυο ομάδες ισοβαθμούν (από 3 βαθμούς) στη δεύτερη θέση του ομίλου, όπου βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, με τη Φράιμπουργκ να είναι στην κορυφή με 6 και οι Ερυθρόλευκοι στην τέταρτη θέση χωρίς βαθμό.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες είχαν εκατέρωθεν φάσεις για να σκοράρουν, αλλά καμία δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια και όλα κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος.

Η Καραμπάγκ σιγά σιγά πήρε την κατοχή και τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διασπάσουν τη γαλλική άμυνα και τα κατάφεραν στο 60ο λεπτό. Ο Οβούσου βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ναντ και με ένα όμορφο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

 

Η Καραμπάγκ από εκείνο το λεπτό και μετά ήταν καταιγιστική. Οι Αζέροι έχαναν τη μία φάση πίσω από την άλλη και τελικά διπλασίασαν τα τέρματα τους μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Η άμυνα της Ναντ ήταν τραγική και ο Τζουμπίρ με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

 

Οι Αζέροι, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Σκόρερ αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους ήταν ο Γιάνκοβιτς, ο οποίος με μακρινό σουτ έγραψε το 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Καραμπάγκ.

 

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Η Καραμπάγκ κράτησε εύκολα τα ηνία του σκορ και πήρε τη νίκη με 3-0.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Φράιμπουργκ 6 (5-1)
  2. Καραμπάγκ 3 (4-2)
  3. Ναντ (2-4)
  4. Ολυμπιακός (1-5)

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ – ΝΑΝΤ 3-0

Γκολ: 60′ Οβούσου, 65΄Τζουμπίρ, 71′ Γιάνκοβιτς

Κίτρινες Κάρτες: 87′ Καφαργκουλιέβ / 80′ Τζιρότο

Καραμπάγ (Γκουρμπάνοφ): Μεχεμεντελίγεφ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντα, Γκουσεΐνοφ, Καφαργουλιέβ, Γκαράγιεφ (89΄Ρομαό), Γιάνκοβιτς (88′ Αλμέιδα), Κάντυ, Όζομπιτς (62′ Σεϊντάεφ), Ζουμπίρ (91′ Κουρμπάνλι), Κουαμπένα (88′ Αντράντε)

Ναντ (Κομπουαρέ): Λαφόν, Ντα Σίλβα, Παλουά, Καστελετό, Κορσιά, Σιμόν (76′ Κοκό), Μουτουσαμί (76′ Τζιρότο), Σισοκό (64′ Τσιριβέγια), Γκαναγκό, Μπλας, Μοχάμεντ (84′ Απιά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς