17 C
Athens

Από τον Δεληκάρη μέχρι τον Κρόιφ και τον Ζλάταν: Το αποθεωτικό σχόλιο του Γκουαρδιόλα για τον ιπτάμενο Χάλαντ

Ο Νορβηγός αστέρας έκανε ξανά το θαύμα του και ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον έβαλε στην ίδια πρόταση με τους Γιόχαν Κρόιφ και Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, αν και ξέχασε να αναφέρει τον θρυλικό Γιώργο Δεληκάρη που έκανε ακροβατικά με την μπάλα, πριν γίνει της μόδας...

Στις 20 Νοεμβρίου του 1974 ο ανεπανάληπτος Γιώργος Δεληκάρης πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία της εθνικής Ελλάδας. Κόντρα στην τότε πρωταθλήτρια κόσμου Δυτική Γερμανία, το θρυλικό 10άρι του Ολυμπιακού σκόραρε ένα εμβληματικό γκολ με ένα τρομερό ακροβατικό.

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ: Ο Χάλαντ ντύθηκε… Δεληκάρης γυρίζοντας το ρολόι 48 χρόνια πίσω! (vid)

Βράδυ 14ης Σεπτεμβρίου, ο απίθανος Έρλινγκ Χάλαντ έβαλε ένα πανομοιότυπο γκολ. Τα θύματα ήταν ξανά Γερμανοί, αυτή τη φορά η πρώην ομάδα του Νορβηγού σούπερ σταρ, Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Και μπορεί ο Νορβηγός επιθετικός, να μην πανηγύρισε το εξαιρετικό τέρμα, που πέτυχε σε βάρος της πρώην ομάδας του, όμως έδωσε την ευκαιρία στον προπονητή του Πεπ Γκουαρδιόλα, να τον συγκρίνει με τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς.

«Παρακαλώ ρωτήστε με πρώτα για το γκολ του Τζον Στόουνς», αστειεύθηκε ο Καταλανός προπονητής της αγγλικής ομάδας και συνέχισε: «Οσοι με γνωρίζουν, ξέρουν την επιρροή που είχε ο Κρόιφ πάνω μου ως μέντορας. Ο Κρόιφ είχε σκοράρει ένα γκολ εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης, πριν από χρόνια, που έμοιαζε τόσο πολύ με αυτό το γκολ. Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ και η ασίστ (σ.σ. σέντρα του Ζοάο Κανσέλο με το εξωτερικό) είναι επίσης υπέροχη.

Ο Ζοάο, είναι ικανός να κάνει τέτοια πράγματα και το τελείωμα του Χάαλαντ είναι εξαιρετικό. Ο Χάαλαντ έχει αυτήν την ικανότητα, να βάζει το πόδι του πολύ ψηλά, είναι πολύ ευέλικτος και μπορεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα από αυτήν την θέση». Μάλιστα, ο Γκουαρντιόλα σύγκρινε τον νεαρό Νορβηγό με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τον οποίο είχε υπό τις οδηγίες του στην Μπαρτσελόνα και παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών τα τελευταία χρόνια έχουν «ψυχρανθεί».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς