20.4 C
Athens

Champions League: Η ζωγραφιά του Χάλαντ κόντρα στην πρώην, η ανατροπή της Μπενφίκα και ο ρέκορντμαν Μέσι στη Χάιφα (vid)

Σαν άλλος... Δεληκάρης, ο Χάλαντ «πέτυχε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του Champions League για την ανατροπή της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ντόρτμουντ - Σπουδαία νίκη με ανατροπή για τη Μπενφίκα στο Τορίνο, έσπασε δύο ακόμη ρεκόρ ο MVP Μέσι κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα

Για άλλη μία αγωνιστική στο Champions League, τα είδαμε όλα!

Από τη μία ο πίνακας ζωγραφικής του ασταμάτητου Έρλινγκ Χάλαντ που με ένα γκολ που θύμισε… Δεληκάρη χάρισε τη νίκη με ανατροπή στη Σίτι κόντρα στην «πρώην» Μπορούσια Ντόρτμουντ, τη στιγμή που η εξαιρετική Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πέρασε με ανατροπή από το Τορίνο και ο Μέσι έγραψε ιστορία στη Χάιφα.

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΓΚΟΛ-ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Στις 20 Νοεμβρίου του 1974 ο ανεπανάληπτος Γιώργος Δεληκάρης πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ στην ιστορία της εθνικής Ελλάδας. Κόντρα στην τότε πρωταθλήτρια κόσμου Δυτική Γερμανία, το θρυλικό 10άρι του Ολυμπιακού σκόραρε ένα εμβληματικό γκολ με ένα τρομερό ακροβατικό.

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ: Ο Χάλαντ ντύθηκε… Δεληκάρης γυρίζοντας το ρολόι 48 χρόνια πίσω! (vid)

Βράδυ 14ης Σεπτεμβρίου, ο απίθανος Έρλινγκ Χάαλαντ έβαλε ένα πανομοιότυπο γκολ. Τα θύματα ήταν ξανά Γερμανοί, αυτή τη φορά η πρώην ομάδα του Νορβηγού σούπερ σταρ, Ντόρτμουντ!

Κι αφού έβαλε ένα γκολ που θα μνημονεύουμε για χρόνια ως ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της διοργάνωσης, η Σίτι γλίτωσε το στραβοπάτημα κι έκανε το 2/2 στον όμιλό της απέναντι στην αξιόμαχη Ντόρτμουντ που «πληγώθηκε» από ένα δικό της παιδί.

Τελικό αποτέλεσμα 2-1 χάρη στο αριστούργημα του Νορβηγού αστέρα που είπε την τελική κουβέντα, σε ένα παιχνίδι που πήρε άγρια ομορφιά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπέλινγκχαμ να βάζει μπροστά στο σκορ τους Βεστφαλούς στο 56′, αλλά τους Πολίτες να βρίσκουν τις απαντήσεις με βολίδα του Στόουνς στο 80′ και τον Έρλινγκ… Δεληκάρη 4 λεπτά αργότερα.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της βραδιάς ξεχώρισε το σπουδαίο διπλό και μάλιστα με ανατροπή της Μπενφίκα επί της Γιουβέντους στο Τορίνο, με τον «δικό μας» Οδυσσέα Βλαχοδήμο να είναι για ένα ακόμη παιχνίδι καταλυτικός.

Ο Νέρες με δυνατό σουτ ήταν αυτός που σφράγισε την ανατροπή για τους Πορτογάλους, ενώ ενδιάμεσα ο Ζοάο Μάριο είχε ισοφαρίσει με μία περίεργη αλλά συνάμα πετυχημένη εκτέλεση πέναλτι.

Την ίδια ώρα ο Λιονέλ Μέσι έγραψε ιστορία στη Χάιφα, αφού στο πέρασμα της Παρί με 3-1 επί της Μακάμπι σκόραρε και έγινε ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει για 18η σερί σεζόν, αλλά και πρώτος που έχει σκοράρει κόντρα σε 39 (!) διαφορετικές ομάδες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε… σβηστά με 2-0 τη Λειψία χάρη σε τέρματα των Βαλβέρδε και Μάρκο Ασένσιο στο τέλος, ενώ η Σάλτσμπουργκ «τσίμπησε» έναν πόντο από την Τσέλσι του Γκρέιαμ Πότερ πλέον με τέρμα του Οκαφόρ στο 75′.

ANAΛΥΤΙΚΑ ΤΟ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» ΤΩΝ 8 ΟΜΙΛΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

1ος όμιλος

Λίβερπουλ-Άγιαξ 2-1 (17΄ Σαλάχ, 89΄ Μάτιπ – 27΄ Κούντους)

Ρέιντζερς-Νάπολι 0-3 (68΄πεν. Πολιτάνο, 85΄ Ρασπαντόρι, 90+1΄ Ντομπελέ)

2ος όμιλος

Πόρτο-Μπριζ 0-4 (15΄πεν. Γιούτγκλα, 47΄ Σοβάχ, 52΄ Σκοβ Όλσεν, 89΄ Νούσα)

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μ. 2-0 (84΄ Αντριχ, 87΄ Ντιαμπί)

3ος όμιλος

Βικτόρια Πλζεν-Ίντερ 0-2 (20΄ Τζέκο, 71΄ Ντούμφρις)

Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 2-0 (51΄ Ερναντέζ, 54΄ Σανέ)

4ος όμιλος

Σπόρτινγκ Λισ.-Τότεναμ 2-0 (90΄ Παουλίνιο, 90΄+3 Αρτουρ Γκόμες)

Μαρσέιγ-Άιντραχτ Φρ. 0-1 (43΄ Λίντστρομ)

5ος όμιλος

Μίλαν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1 (45΄ πέν. Ζιρού, 47΄ Σαλεμάκερς, 77΄ Πομπέγκα – 56΄ Όρσιτς)

Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ 1-1 (48΄ Στέρλινγκ – 75΄ Οκαφόρ)

6ος όμιλος

Σαχτάρ-Σέλτικ 1-1 (29΄ Μούντρικ – 10΄ αυτ. Μπονταρένκο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία 2-0 (80΄ Βαλβέρδε, 90+1΄ Ασένσιο)

7ος όμιλος

Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 2-1 (80΄ Στόουνς, 83΄ Χάαλαντ – 56΄ Μπέλιγχαμ)

Κοπεγχάγη-Σεβίλλη 0-0

8ος όμιλος

Γιουβέντους-Μπενφίκα 1-2 (4΄ Μίλικ – 44΄πεν. Ζοάο Μάριο, 55΄ Νέρες)

Μακάμπι Χάιφα-Παρί ΣΖ 1-3 (24΄ Τσέρι – 37΄ Μέσι, 70΄ Μπαπέ, 88΄ Νεϊμάρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς