20.8 C
Athens

Η… μέτρια Μπάγερν υπέταξε ξανά την Μπαρτσελόνα, με ασίστ Τσιμίκα στο 89′ η Λίβερπουλ λύγισε τον Άγιαξ (vid)

Μπορεί η Μπάγερν να αδυνατεί να νικήσει τη Στουτγκάρδη, την Ουνιόν και την Γκλάντμπαχ, όμως όταν βλέπει Καταλανούς τους δίνει και καταλαβαίνουν - Λύτρωση στο 89' για τη Λίβερπουλ από κόρνερ - σπεσιαλιτέ του Κώστα Τσιμίκα, αλλά η νίκη της βραδιάς ήρθε στο Πόρτο - Μπριζ 0-4!

Τι κι αν βρίσκεται σε κακή κατάσταση; Τι κι αν πέρασε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο στην ίδια της την έδρα; Η Μπάγερν έχει πάρει το σκαλπ της Μπαρτσελόνα και το απέδειξε στην πράξη πανηγυρίζοντας το 2/2 στον 3ο όμιλο.

Οι Βαυαροί στην επιστροφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο Μόναχο επικράτησαν με 2-0 των Καταλανών που έχασαν ένα σωρό ευκαιρίες.

Ο Νόιερ ύψωσε τείχος στον Πολωνό ο οποίος έστειλε άουτ την μπάλα με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο Πέδρι ήταν εκείνος που συνεργαζόταν καλά με τον Λεβαντόφσκι αλλά έχασε κι εκείνος σπουδαίες ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι απέναντι στον Νόιερ στο δεύτερο μέρος.

Κι αφού η Μπαρτσελόνα τα έχανε, η Μπάγερν τα έβαζε: Στο 50′ ο Ερναντέζ με κεφαλιά από την εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ έκανε το 1-0 ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μουσιάλα συνεργάστηκε με τον Μανέ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έδωσαν χώρο στην ομάδα του Τσάβι που δεν βρήκε όμως το γκολ που δικαιούτο και γνώρισε την πρώτη της ήττα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Βικτόρια Πλζεν – Ίντερ 0-2 (20′ Τζέκο, 70′ Ντάμφρις)

 

Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 2-0 (50′ Ερναντέζ, 54′ Σανέ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν 6

2. Μπαρτσελόνα 3

3. Ίντερ 3

4. Βικτόρια Πλζεν 0

 

Άνω-κάτω έκανε τον 4ο όμιλο η νίκη της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Βελοντρόμ κόντρα στη Μαρσέιγ (0-1). Οι Γερμανοί κράτησαν στους μηδέν βαθμούς τους Γάλλους και έφτασαν τους τρεις – όσους έχει και η Τότεναμ – χάρη στο γκολ του Λίντστρεμ στο 42′. Ο Μπαϊγί έκανε το πρώτο λάθος και ο Ρονζιέ το δεύτερο, με την μπάλα να φτάνει στον Δανό που εκτέλεσε και έγραψε το 0-1. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτες είχε και δοκάρι στο δεύτερο μέρος με τη Μαρσέιγ να έχει μία νίκη στα τελευταία 16 ματς στο Champions League!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Τότεναμ 2-0 (90′ Παουλίνιο, 90+3′ Αρτούρ Γκόμες)

 

Μαρσέιγ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1 (43′ Λίντστρεμ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 6

2. Τότεναμ 3

3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3

4. Μαρσέιγ 0

Μετά κόπων και βασάνων, η Λίβερπουλ μετά τον διασυρμό στη Νάπολι, μάζεψε τα κομμάτια της και έστω και δύσκολα επιβλήθηκε με 2-1 του Άγιαξ στο Άνφιλντ για να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στον 1ο όμιλο.

Οι Κόκκινοι προηγήθηκαν στο 17′ στην αντεπίθεση μετά τη συνεργασία του Ζότα με τον Σαλάχ που πλάσαρε τον Πάσφιερ, αλλά η συνέχειά τους στο ματς δεν ήταν ανάλογη. Δέκα λεπτά αργότερα από το λάθος του Αλεξάντερ-Άρνολντ (ήταν εκτός θέσης) ο Μπέργκχαους έστρωσε στον Κούντους που έπιασε τρομερό σουτ και έκανε το 1-1.

Η Λίβερπουλ επανέκτησε την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο μέρος, δεν απειλήθηκε και κυρίως με υπομονή έφτασε στο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα ο Μάτιπ έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Λίβερπουλ – Άγιαξ 2-1 (17′ Σαλάχ, 89′ Μάτιπ / 27′ Κούντους)

 

Ρέιντζερς – Νάπολι (14/9, 22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νάπολι 3

2. Λίβερπουλ 3

3. Άγιαξ 3

4. Ρέιντζερς 0

Η Μπριζ έκανε την απόλυτη έκπληξη στον 2ο όμιλο διασύροντας με 4-0 την Πόρτο στο Ντραγκάο και βρίσκεται μόνη στην κορυφή του 2ου ομίλου με έξι βαθμούς. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζουτγκλά (υπέδειξε την παράβαση ο Τάσος Σιδηρόπουλος και συμφώνησε ο VAR Άγγελος Ευαγγέλου) ήταν αυτό που έβαλε στα σχοινιά την Πόρτο, η οποία στο δεύτερο μέρος έγινε έρμαιο των Βέλγων. Στο 47′ ο Σοβά έκανε το 0-2 για να ακολουθήσουν τα γκολ των Σκοβ Όλσεν και Νούσα που ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Μπριζ στο Ντραγκάο.

Η Λεβερκούζεν υπέταξε την κλασικά νωχελική Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0 χάρη στα γκολ των Άντριχ και Ντιαμπί στο 84′ και στο 87′ αντίστοιχα κι ενώ συνέχεια οι Γερμανοί προειδοποιούσαν πριν τα γκολ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Πόρτο – Μπριζ 0-4 (15′ πεν. Ζουτγκλά, 47′ Σοβά, 52′ Σκοβ Όλσεν, 89′ Νούσα)

 

Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (84′ Άντριχ, 87′ Ντιαμπί)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπριζ 6

2. Λεβερκούζεν 3

3. Ατλέτικο Μαδρίτης 3

4. Πόρτο 0

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς