17 C
Athens

Μίλαν: Ολοκληρώθηκε η πώληση, οριστικά στη Red Bird οι Ροσονέρι

Η Blue Skye, πρώην μέτοχος μειοψηφίας στη διοίκηση της Μίλαν, παραιτήθηκε από την επείγουσα προληπτική έφεση που είχε υποβάλει για να μπλοκάρει την πώληση του συλλόγου από τον Έλιοτ στη RedBird.

Η εταιρεία του Λουξεμβούργου σημείωσε, όπως προέκυψε από την ακρόαση, ότι η πώληση είχε ήδη ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή μια προσφυγή αυτού του τύπου. Πάντως μια διαδικασία εναντίον του Έλιοτ εκκρεμεί ακόμη στο Μιλάνο, η οποία επίσης ξεκίνησε από την Blue Skye.

Στην ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε λιγότερο από είκοσι λεπτά, ενώπιον του δικαστή Άντζελο Μαμπριάνι, προέδρου του ειδικευμένου σε επιχειρηματικές υποθέσεις δικαστηρίου του Μιλάνου, των δικηγόρων της Blue Skye και της μητρικής της εταιρείας Luxembourg Investment Company, οι δικηγόροι αποκήρυξαν την έφεση με την οποία ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να λάβει ο δικαστής έκτακτο μέτρο για να εμποδίσει την «εκτέλεση» των συμφωνιών για την πώληση της Μίλαν από τον Έλιοτ στο fund Cardinal.

Οι δικηγόροι της Blue Skye αναγνώρισαν ότι το κλείσιμο οριστικοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου του περασμένου Αυγούστου, ενώ η έφεση αναφέρθηκε ότι είχε κατατεθεί προτού οι εκπρόσωποι της Blue Skye μάθουν ότι το εγχείρημα είχε ολοκληρωθεί, και μια προληπτική πρωτοβουλία αυτού του είδους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η Blue Skye, ωστόσο, επιφυλάχθηκε να προχωρήσει σε άλλες νομικές ενέργειες, καθώς εκκρεμεί ήδη αγωγή επί της ουσίας ενώπιον του δικαστηρίου του Μιλάνου, που κατατέθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, ζητώντας «εκτίμηση της ακυρότητας της παραίτησης» της «υφιστάμενης δέσμευσης υπέρ της Project Redblack», μιας εταιρείας οχημάτων που ιδρύθηκε το 2017 για την επενδυτική λειτουργία στο Μιλάνο και στην οποία εισήχθη τότε η Blue Skye.

Στο Λουξεμβούργο, εν τω μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει μια άλλη διαδικασία για το αίτημα, επίσης, της Blue Skye, να ακυρωθεί η συμφωνία που οδήγησε στην πώληση της Μίλαν.

Μια αγωγή εκκρεμεί επίσης στη Νέα Υόρκη, με τα έγγραφα που απαιτεί η Blue Skye να παραδοθούν από τον Έλιοτ, κι έτσι η «σύγκρουση» συνεχίζεται.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς