22.2 C
Athens

Ντράγκιτς: Ο Ντόντσιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και μπορεί να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών

Γνωρίζοντας πολύ καλά το συναίσθημα της κατάκτησης της κορυφής, έχοντας φορέσει στον λαιμό του το χρυσό μετάλλιο του Eurobasket του 2017, ο Γκόραν Ντράγκιτς δε μετανιώνει για την απόφασή του να ανακαλέσει την απόσυρσή του από την εθνική Σλοβενίας και να επιστρέψει στο φετινό τουρνουά.

Εκτός από τις φορές που πονάει. Εκεί… το μετανιώνει: ««Όταν κερδίζεις, σκέφτεσαι πως ήταν η καλύτερη απόφαση. Αλλά όταν επιστρέφεις στο δωμάτιό σου και πονάνε όλα, πονάει όλο σου το σώμα, εκεί σκέφτομαι «Θεέ μου, γιατί πρέπει να το ξαναπεράσω όλο αυτό;», λέει γελώντας ο παίκτης των Μπουλς και προσθέτει: «Αλλά αξίζει τον κόπο. Το απολαμβάνω. Νιώθω ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα, τους καλύτερους συμπαίκτες, η χημεία μας είναι στο υψηλότερο επίπεδο και όλοι απολαμβάνουν την επιτυχία».

Έχοντας δίπλα του τον Λούκα Ντόντιτς, ο Ντράγκιτς νιώθει σαν είναι συμπαίκτης με έναν… αστροναύτη: «Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι μόλις 23 ετών και παίζει σαν βετεράνος. Θα μπορούσε να σκοράρει ακόμη και 40 πόντους σε κάθε παιχνίδι.

Παίζει το παιχνίδι με τον ρυθμό του, μπορεί να σουτάρει, να πασάρει, να μαζέψει ριμπάουντ. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να πούμε για τον Λούκα, είναι σαν… αστροναύτης».

Για τον αρχηγό της σλοβενικής ομάδας, ο Ντόντσιτς θα μπορούσε να εξελιχθεί στον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία: «Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία. Είναι ακόμα πολύ νέος, αλλά αν παραμείνει υγιής και παίξει πολύ περισσότερο καιρό, νομίζω ότι μέχρι το τέλος της καριέρας του θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος που έχει υπάρξει ποτέ.

Μακάρι να ήμουν νεότερος για να μπορούσα να παίξω περισσότερο χρόνο μαζί του. Έχουμε υπάρξει συμπαίκτες μόνο σε ένα Ευρωμπάσκετ, αυτό είναι το δεύτερο. Για μένα, είναι διαφορετικό. Είμαι 36, ο Λούκα είναι στην ακμή του, αλλά απολαμβάνω κάθε στιγμή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς