21.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Λαμία 1-0: Αγχωτική νίκη σε ματς-ροντέο που έληξε στο 105′! (vid)

Σε ένα από τα πιο επεισοδιακά ματς των τελευταίων ετών στη Super League, ο κακός ΠΑΟΚ πήρε το τρίτο ψυχοβγαλτικό τρίποντο στη σεζόν κόντρα σε μια πολύ παθιασμένη ομάδα

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League καθώς το βράδυ της Δευτέρας επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στην Τούμπα σε μια αναμέτρηση που είχε ελάχιστες ευκαιρίες αλλά επεισοδιακό φινάλε με τα αίματα να ανάβουν καθώς άνθρωποι των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια.

Μάλιστα, στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κοτάρσκι έπεσε κάτω μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο στην προσπάθεια του Μποάκι για προβολή και ζαλισμένος αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τον Σβαμπ να φοράει γάντια (δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης αλλαγής).

Ο Γκανέζος επιθετικός αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα μέσω VAR γιατί μπήκε δυνατά στη φάση και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες.

Οι Ασπρόμαυροι παρουσίασαν εικόνα αντίστοιχη με αυτή κόντρα στον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα στην Τούμπα. Με μόλις τρεις τελικές στην εστία και κακό ποδόσφαιρο νίκησαν τη Λαμία που «προδόθηκε» από το λάθος των Σλίβκα – Σαράνοφ στο 42′ όταν είχαν κακή αντίδραση στην εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ που έφερε το γκολ του Κούρτιτς με κεφαλιά.

 

Η Λαμία ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά, έπαιξε πολύ από τα δεξιά με τον Τσιλούλη που εκτέλεσε στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι αλλά ο Κροάτης ήταν στη σωστή θέση και επενέβη αποτελεσματικά.

Μια παρόμοια στιγμή είχε ο ΠΑΟΚ με τον Νάρεϊ στο 36′ έπειτα από κάθετη πάσα του Ντάντας αλλά ο Γερμανός δεν νίκησε τον Σαράνοφ. Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν αρκετές φορές στην περιοχή αλλά τους έλειψε η τελική πάσα, με τον Τσιλούλη να έχει άσχημες επιλογές.

Μετά το 1-0 του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι – και με την είσοδο των Ασκόφσκι και Μποάκι – έψαξαν το γκολ αλλά δεν δημιούργησαν τις μεγάλες ευκαιρίες.

Ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει από το πρώτο μέρος με το δεύτερο να στιγματίζεται από την ένταση και το σπρώξιμο του βοηθού του Ραζβάν Λουτσέσκου στον Σιμόν αλλά και τον τραυματισμό του Κοτάρσκι που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση για περαιτέρω εξετάσεις.

ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ 1-0

Γήπεδο: Τούμπα

Σκόρερ: 43′ Κούρτιτς

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κόκκινη: 90+14′ Μποάκι

Κίτρινες: Κούρτιτς, Φ. Σοάρες / Μανούσος, Σιμόν

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (77′ Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (71′ Σβαμπ), Αουγκούστο (63′ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (62′ Α. Ζίβκοβιτς), Ολιβέιρα (63′ Τόμας)

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Γκοράνοφ, Κορνέζος, Αντέτζο, Σιμόν, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83′ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (58′ Ασκόφσκι), Σλίβκα, Τσιλούλης (68′ Μαρμεντίνι), Μανούσος (58′ Μποάκι).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς