18.4 C
Athens

Παραιτήθηκε ο Βράνκοβιτς από την προεδρία της κροατικής ομοσπονδίας

Ο αποκλεισμός της Κροατίας από τη Φινλανδία στους «16» του EuroBasket είχε… συνέπειες και σε διοικητικό επίπεδο για τους Βαλκάνιους.

Και αυτό γιατί η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας (HKS) δημοσίευσε σήμερα (12/9) δήλωση του προέδρου της HKS, Στόγιαν Βράνκοβιτς, με την οποία ο παλαίμαχος σέντερ ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής, αναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευθύνη για την ανεπιτυχή πορεία της «Χρβάτσκα» στη διοργάνωση.

Στη δήλωσή του ο 58χρονος Βράνκοβιτς, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, τονίζει: «Μετά τη χθεσινή νύχτα, τον τελευταίο αγώνα της Κροατίας στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου της Κροατικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για την HKS.

Λυπάμαι για τους φιλάθλους που στηρίζουν ανεπιφύλακτα την εθνική ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν βρίσκω λύση που θα βελτίωνε την κατάσταση.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες για τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα και την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και το προπονητικό επιτελείο και το ιατρικό τιμ, και επίσης ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους της HKS που με στήριξαν στα τελευταία έξι χρόνια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς