16.7 C
Athens

Αλκαράθ – Ρουντ 3-1: Απόλυτος κυρίαρχος στην Αμερική και νο. 1 στον κόσμο ο Ισπανός διάδοχος του Ναδάλ!

Ο θαυματουργός 19χρονος Ισπανός έλαμψε (και) στην Αμερική, γράφοντας ιστορία ως ο νεότερος τενίστας που κατακτά το US Open μετά τον Πιτ Σάμπρας το 1990

Ο Κάρλος Αλκαράθ λύγισε στον τελικό του US Open τον Κάσπερ Ρουντ και ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στην παγκόσμια κατάταξη στο τένις.

Ο 19χρονος Ισπανός τενίστας, πήρε τη νίκη με 6-4, 2-6, 7-6(1), 6-3 σε βάρος του 23χρονου Νορβηγού, έφτασε στον πρώτο major τίτλο του και έγινε ο νεαρότερος νικητής του US Open μετά τον Πιτ Σάμπρας το 1990!

Ο θαυματουργός Αλκαράθ που για πολλούς θεωρείται ο «νέος Ναδάλ» είναι ο νεότερος πρωταθλητής Grand Slam ανδρών από τότε που ο Ραφαέλ Ναδάλ κέρδισε το Γαλλικό Όπεν το 2005.

Στον τελικό ήταν εξαιρετικός και παρά το κακό του δεύτερο σετ όπου ο Ρουντ έφτασε στην ισοφάριση μέσα σε μόλις 35 λεπτά, επανήλθε στη συνέχεια και με τρομερό τένις έφτασε σε μία ακόμη κορυφή. Κι είναι ακόμα 19!

Μάλιστα, πλέον, αντικαθιστά τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ στην κορυφή της κατάταξης του ATP, όντας ο πρώτος έφηβος που ανέβηκε στην κορυφή στην 49χρονη ιστορία του θεσμού.

Ο κόσμος (του τένις) του ανήκει!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς