16.1 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Με δύο πέναλτι η ανατροπή, οι Πράσινοι έκαναν το 4/4 (vid)

Ο Παναθηναϊκός με δύο πέναλτι που υπέδειξε μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο μέρος ο Καμπάκοφ (στο πρώτο υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Χατζισαφί) ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και συνεχίζει με το απόλυτο στο πρωτάθλημα μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές

Ένα επεισοδιακό πρώτο μέρος όπου κρίθηκαν τα πάντα: ένα τρίποντο που οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο 4/4 και στο +4 από τον Ολυμπιακό (ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λαμία τη Δευτέρα).

Οι Πράσινοι επικράτησαν με 2-1 της ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι πολύ μεγάλης έντασης και διαμαρτυριών για τη διαιτησία του Καμπάκοφ ο οποίος επελέγη τελευταία στιγμή αντί του Σιδηρόπουλου και προκάλεσε διαμαρτυρίες με τις αποφάσεις του. Το πρώτο πέναλτι προκαλεί δικαιολογημένα έναν… εκνευρισμό αφού ο Χατζισαφί σπρώχνεται από τον Σπόραρ πριν βρει η μπάλα στο απλωμένο χέρι του.

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και μόλις στο 5′ από βαθιά μπαλιά ο Σπόραρ έφυγε τετ α τετ από πλάγια όμως ο Στάνκοβιτς πρόλαβε και έκλεισε καλά τη γωνία του και κράτησε το μηδέν, με τους Πράσινους πάντως να διατηρούν την ορμή τους και να φτάνουν ξανά μια ανάσα από το γκολ με την κεφαλιά του Σάρλια να περνά ελάχιστα άουτ.

Η Ένωση άντεξε στην πίεση και μετά το ημίωρο ισορρόπησε για να προηγηθεί στο 36′ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Ρουμπέν Πέρεθ έχασε την μπάλα και ο Γκατσίνοβιτς έδωσε γρήγορα στον Αραούχο που από τα αριστερά βρήκε τον Πινέδα και εκείνος τσίμπησε υπέροχα την μπάλα για να κάνει το 0-1.

 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Καμπάκοφ υπέδειξε πέναλτι υπέρ των Πράσινων για χέρι του Χατζισαφί. Ο Ιρανός σπρώχτηκε από τον Σπόραρ, αλλά ο Καμπάκοφ δεν υπέδειξε την παράβαση και ο VAR συμφώνησε μαζί του. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε.

 

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Καμπάκοφ έδειξε νέο πέναλτι για τον Παναθηναϊκό στο σπρώξιμο του Λιβάι Γκαρσία στον Γκάνεα και ο Σπόραρ εκτέλεσε για το 2-1. Υπήρξαν ξανά κιτρινόμαυρες διαμαρτυρίες, αλλά ο Βούλγαρος επέμεινε στην αρχική του απόφαση.

 

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, με την ΑΕΚ να δημιουργεί μια κλασική ευκαιρία με το σουτ του Αραούχο στο 55′ (επενέβη ο Μπρινιόλι), την ώρα που ο Παναθηναϊκός διαχειριζόταν το υπέρ του προβάδισμα και στο 61′ είχε την ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ με τον Αϊτόρ (η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι στο τετ α τετ του με τον Στάνκοβιτς).

Στο 85′ ο Παλάσιος σημάδεψε το δοκάρι για δεύτερη φορά για τους Πράσινους, ενώ ο Λιβάι Γκαρσία έχασε ευκαιρία στις καθυστερήσεις για το 2-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ 2-1

Σκόρερ: 43′ πεν. Αϊτόρ, 45+7′ πεν. Σπόραρ / 36′ Πινέδα

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Διαιτητής: Καμπάκοφ (ΒΟΥ)

Κίτρινες: Μπρινιόλι, Σπόραρ, Τσέριν / Πινέδα, Χατζισαφί, Τζαβέλλας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Πέρεθ, Τσέριν, Κουρμπέλης (74′ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (78′ Μπερνάρντ), Παλάσιος (90+2′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον (57′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (57′ Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Αραούχο (76′ Φαν Βέερτ), Γκατσίνοβιτς (58′ Ελίασον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς