18 C
Athens

Ολυμπιακός – Βόλος 1-1: Ένας Ελ Αραμπί δεν έφτανε, 2η γκέλα παρά την υπερπροσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ (29') και άφησε δύο ακόμα βαθμούς, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Βόλο. Το γκολ της ισοφάρισης ο Ελ Αραμπί στο 77', μοιραίος ο Ντε Λα Φουέντε με δύο κραυγαλέες χαμένες ευκαιρίες στο τέλος

Ο Ολυμπιακός «γκέλαρε» με τον Βόλο Ν.Π.Σ., καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη θεσσαλική ομάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική της Super League.

Δεύτερο «στραβοπάτημα» σε τέσσερις αγωνιστικές (2-2-0), πάει πολύ για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, που έφερε ισοπαλία στο Καραϊσκάκης (2-1-0 στη Super League) και έφτασε τους 8 βαθμούς. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σε… άλλο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο, ο Βόλος το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε με γκολ του Όγκνιεν Οζέγκοβιτς στο 29′. Ο Σέρβος επιθετικός σκόραρε στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Μαγνησίας.

Ο Κάρλος Κορμπεράν ατύχησε στην επιλογή της εντεκάδας, για αυτό και στο 46′ έκανε τριπλή αλλαγή. Τα τρία νέα πρόσωπα (Άβιλα, Μπιέλ, Ελ Αραμπί) βελτίωσαν την εικόνα του Ολυμπιακού, που έφτασε στην ισοφάριση στο 77′ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος μπορεί να έχει χάσει τη θέση του στην αρχική εντεκάδα και να μετράει ολιγόλεπτες συμμετοχές γενικότερα στη σεζόν, αλλά παραμένει αδίστακτος μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οι Πειραιώτες τα έδωσαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν δύο δοκάρια με τους Κούντε (70′) και Ντε Λα Φουέντε (90’+5′). Ο Αμερικανός εξτρέμ είχε χάσει νωρίτερα (88′) ανεπανάληπτο τετ α τετ. Στη φάση του δεύτερου δοκαριού, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, σε σπρώξιμο του Σιέλη πάνω στον Ρέαμπτσιουκ. Oι τελικές προσπάθειες ήταν 18-4 και το ποσοστό κατοχής μπάλας 70%-30%.

Ο αγώνας

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1 και έξι νέα πρόσωπα (Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Μπα, Εμβιλά, Μπόουλερ, Βαλμπουενά) σε σχέση με το τελευταίο ματς στην έδρα της Ναντ (8/9, 2-1) για το Europa League. Την εστία υπερασπίστηκε ο Βατσλίκ. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Οι Εμβιλά και Κούντε ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Μπόουλερ κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μασούρας την αριστερή και ο Ελ Αραμπί αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Σίμε Βρσάλικο έπαιξε για πρώτη φορά στο Πρωτάθλημα με τα χρώματα του Θρύλου, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση ύστερα από ενάμισι μήνα λόγω τραυματισμού. Ο Τζος Μπόουλερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως βασικός με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στον πάγκο βρέθηκαν οι: Τζολάκης, Ρέτσος, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Μπιέλ, Αγκιμπού Καμαρά, Ντε Λα Φουέντε, Άβιλα, Ροντρίγκες. Ο Ισπανός κόουτς είχε συμπεριλάβει 22 παίκτες στην αποστολή και πριν από τη σέντρα απέκλεισε τους Κρίστινσον και Μανωλά.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Βόλο με διάταξη 4-2-3-1. Ο Κλέιμαν ήταν ο τερματοφύλακας. Οι Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ και Λούνα έπαιξαν κατά σειρά στην άμυνα. Οι Τσοκάνης και Μπαριέντος αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τους Φερνάντες, Μεσκίδα και Ντέλετιτς να βρίσκονται μπροστά τους και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Η ζέστη ήταν έντονη στο Καραϊσκάκης, αυτό το απόγευμα (προς βράδυ) Κυριακής. Ο αγώνας εκκίνησε με τη φιλοξενούμενη ομάδα να κάνει κατοχή και να κερδίζει κόρνερ μόλις στο 4ο λεπτό. Πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 3′, ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και πάσαρε στον Εμβιλά, ο οποίος σούταρε, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας. Ο Μασούρας υποδείχθηκε εν τέλει οφσάιντ, αλλά πιθανότατα καλυπτόταν, οπότε αν έμπαινε το γκολ θα μετρούσε. Στο 6′, ο Βαλμπουενά πάσαρε κάθετα στον Μπόουλερ, ο οποίος πήρε την εσωτερική από δεξιά και επιχείρησε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αδύναμος κρίκος ο Ρέαμπτσιουκ, εκτέθηκε από τον Φερνάντες στο 0-1

Μετά το 10′, ο Ολυμπιακός άρχισε να κυκλοφορεί με συχνότητα την μπάλα και να προσπαθεί για το πρώτο γκολ. Ο Βόλος ήταν καλά παραταγμένος στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδινε δικαιώματα. Οι οργανωμένοι οπαδοί των Πειραιωτών δυσφόρησαν δύο φορές στο πρώτο κομμάτι του αγώνα με τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις μπορούσε να γεμίσει προς τη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν το έκανε. Στο 18′, ο Μπόουλερ συνεργάστηκε με τον Βαλμπουενά, ο οποίος έβγαλε πρόσωπο με την εστία τον Ουί Τζο, αλλά ο Χουάνγκ δεν κατάφερε να κοντρολάρει την μπάλα και να τη φέρει μπροστά του.

Στο 19′, ο Βόλος απείλησε με τον Φερνάντες, ο οποίος ελίχθηκε από δεξιά και σούταρε φαλτσαριστά με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βατσλίκ. Στο 24′, ο Βαλμπουενά δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός μεγάλης περιοχής και ο Κλέιμαν έδιωξε πέφτοντας στην αριστερή γωνία της εστίας του. Πιθανότατα, όμως, η μπάλα κατέληγε έτσι και αλλιώς άουτ. Οι Θεσσαλοί άνοιξαν το σκορ στο 29′ με ένα όμορφο γκολ. Ο Πάολο Φερνάντες ταλαιπώρησε τον Ρέαμπτσιουκ και με έξοχη ντρίμπλα τον «άδειασε» στα δεξιά της περιοχής και πάσαρε παράλληλα στον Οζέγκοβιτς, ο οποίος με δεξί τακουνάκι προ του Παπασταθόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 στο φαληρικό γήπεδο.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δυσφορούσαν με την εικόνα της ομάδας τους. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ρυθμό και δημιουργία στο παιχνίδι τους. Στο 38′, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, αλλά ο Ουί Τζο δεν έπιασε καλά την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε άουτ. Τρία ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος. Στο 45’+2′, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Η ομάδα, πάντως, ήταν κακή και είχε προκαλέσει εκνευρισμό στον κόσμο της. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν είχε κάνει σχεδόν τίποτα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Βόλο να προηγείται δίκαια στο σκορ με 1-0.

Η τριπλή αλλαγή του Κορμπεράν στο 46′

Ο Μπόουλερ ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεχώρισε στο κακό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού. Άντε και ο πάντα μαχητικός Βαλμπουενά. Με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κορμπεράν προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τον Μπιέλ να αντικαθιστά τον Μασούρα, τον Άβιλα τον Βρσάλικο και τον Ελ Αραμπί τον Ουί Τζο. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν την μπάλα εξ αρχής στα πόδια τους και πίεζαν για την ανατροπή.

Στο 50′, ο Μπιέλ δοκίμασε το αριστερό του εκτός μεγάλης περιοχής και μπλόκαρε ο Κλέιμαν. Ο Ελ Αραμπί πίεζε ψηλά, κέρδιζε μπάλες και ο κόσμος χειροκροτούσε. Οι παίκτες του Βόλου είχαν αρχίσει να κάνουν τις προβλεπόμενες καθυστερήσεις. Στο 54′, ο Μπόουλερ επιχείρησε έξοχη ατομική ενέργεια από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και τροφοδότησε τον Βαλμπουενά, ο οποίος στόπαρε και σούταρε διαγώνια με το δεξί (μέσα από τη μεγάλη περιοχή), αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Φοβερός με την μπάλα στα πόδια ο Άγγλος εξτρέμ.

Οι αλλαγές βελτίωσαν το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού. Στο 58′, ο Βίκτορ Φερνάντεθ πήρε τη θέση του Μεσκίδα. Το παιχνίδι ήταν επιθετικός μονόλογος για τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα. Στο 63′, ο Κούντε σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι και ο Κλέιμαν μπλόκαρε σταθερά. Είχαμε φτάσει αισίως στο 65′ και το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν για τους γηπεδούχους.

Ο Ελ Αραμπί φώναξε πάλι «παρών»

Στο 67′, ο Βόλος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Παπασταθόπουλου με τον Τσοκάνη μετά την κάθετη πάσα του Φερνάντες. Δεν φάνηκε από το ριπλέι να υπάρχει παράβαση. Στο 69′, ο Ροντρίγκες αντικατέστησε τον Μπόουλερ. Στο 70′, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία: ο Βαλμπουενά σέντραρε «συστημένα» από δεξιά, ο Κούντε έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Έντεκα εναντίον τεσσάρων ήταν οι τελικές προσπάθειες στο ματς.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας, όμως, έφτασαν στο γκολ που άξιζαν με τον κορυφαίο «εκτελεστή» τους. Στο 77′, ο Ελ Αραμπί γέμισε από αριστερά, ο Σιέλης έδιωξε προ του Μπιέλ και η μπάλα έφτασε ξανά στον Μαροκινό, ο οποίος σούταρε στην κίνηση με το αριστερό (από θέση μέσα αριστερά στη μεγάλη περιοχή) και ισοφάρισε σε 1-1. Αυτός ο παικταράς, κάνει πάντα τη διαφορά. Και στα δύσκολα, είναι πάντα εκεί. Στο «καπάκι», ο Ντε Λα Φουέντε πήρε τη θέση του Βαλμπουενά, ο οποίος για μία ακόμα αφορά τα έδωσε όλα.

Ο Θρύλος έψαχνε, προφανώς, και δεύτερο γκολ για την ολική ανατροπή και το «τρίποντο». Είχε «εγκατασταθεί» στο δεύτερο μισό του αγωνιστικού χώρου. Στο 88′, ο Μπιέλ έβγαλε (με εκπληκτική κάθετη πάσα με το δεξί) τον Ντε Λα Φουέντε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, αλλά ο Αμερικανός εξτρέμ σούταρε άτσαλα με το αριστερό (πρώτα έκανε κοντρόλ με το δεξί) και έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 90′, ο Ροντρίγκες εφόρμησε από δεξιά όντας ανενόχλητος, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κλέιμαν.

Επτά ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων. Λίγα, για τις καθυστερήσεις και τις διακοπές που προκάλεσε ο Βόλος, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο επιδόθηκε σε αντι-ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά και στο 90’+5′ ο Ντε Λα Φουέντε είχε δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα στρωμένη μπροστά του, αλλά δεν βρήκε στόχο στο δεξί σουτ που επιχείρησε. Πάντως, λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Σιέλη πάνω στον Ρέαμπτσιουκ. Στο 90’+8′, η μπάλα κόντραρε στον Σιέλη μετά το γύρισμα του Μπιέλ από δεξιά και «έξυσε» το αριστερό δοκάρι, καταλήγοντας κόρνερ. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. 1-1

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

ΓΚΟΛ: 77′ Ελ Αραμπί / 29′ Οζέγκοβιτς

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (ΕΠΣ Πέλλας)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Ανδρέας Μεϊντανάς (ΕΠΣ Αχαΐας)
Τέταρτος: Δημήτριος Μαλούτας (ΕΠΣ Ημαθίας)
Διαιτητής VAR: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (ΕΠΣ Ηπείρου)
Διαιτητής AVAR: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (ΕΠΣ Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: 41′ Βρσάλικο, 47′ Ρέαμπτσιουκ, 60′ Κούντε, 81′ Μπα / 54′ Τσοκάνης

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Βρσάλικο (46′ Άβιλα), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μπόουλερ (69′ Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (78′ Ντε Λα Φουέντε), Μασούρας (46′ Μπιέλ), Ουί Τζο Χουάνγκ (46′ Ελ Αραμπί).

Βόλος Ν.Π.Σ. (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Τσοκάνης (78′ Μεταξάς), Μπαριέντος (85′ Μπατόκιο), Φερνάντες, Μεσκίδα (58′ Φερνάντεθ), Ντέλετιτς (78′ Ματίγια), Οζέγκοβιτς (86′ Πίρινεν).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς