15.9 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-1: Έσπασε το ρόδι στους Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός καίγονταν για τρίποντο αφού είχαν μόλις έναν βαθμό στη Super League.

Οι Ηπειρώτες έσπασαν το ρόδι στους Ζωσιμάδες πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη (2-1) στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν να αναζητούν τον επιθετικό που θα καλύψει το κενό του Πέδρο Κόντε. Μια νίκη ηρεμίας και ψυχολογίας απαραίτητη για τη συνέχεια.

Το γρήγορο γκολ έδωσε φτερά στους παίκτες του Θανάση Στάικου και προσγείωσε τους φιλοξενούμενους. Ο Παμλίδης στο 2′ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη σέντρα του Σορία, μπορούσε όμως ο Ροσέρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά το γύρισμα του Μπιλμπάο.

Τα πρώτα λεπτά βρήκαν τον ΠΑΣ απόλυτα κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο με τον Ροσέρο να χάνει σημαντική ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Οι Βοιωτοί που έμειναν χωρίς νίκη, ανέβασαν την απόδοσή τους μετά τα πρώτα 20′ και ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα με το μακρινό σουτ του Μουτίνιο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό του αγώνα και οι αλλαγές του Γιάννη Ταουσιάνη θεωρητικά μπορούσαν να βοηθούσαν τους Βοιωτούς να χτυπήσουν ευκολότερα στην κόντρα.

Εξαιρουμένου ενός σουτ του Βρακά από τη μικρή περιοχή – η μπάλα έφυγε άουτ – οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και το δεύτερο γκολ για τους Ηπειρώτες δίκαια ήρθε.

Ο Ροσέρο πρώτα έβγαλε σε θέση βολής τον Σταματελόπουλο που εκτέλεσε άουτ και στο 73′ η δικαίωση των γηπεδούχων ήρθε στο 73′. Οι δύο ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν και η κεφαλιά του τελευταίου έφερε την μπάλα στο κεφάλι του Εραμούσπε που από κοντά έκανε το 2-1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Σκόρερ: 2′ Ροσέρο, 73′ Εραμούσπε / 45+1′ Μουτίνιο

Διαιτητής: Γκάμαρης

Κίτρινες: Σορία / Μεχία, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Σούλης, Σορία, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (68΄ Σταματελόπουλος), Ροσέρο, Μορέιρα (90΄+2 Παντελάκης), Παμλίδης (60΄ Τζίμας).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης (68΄ Ντεντάκης), Μπαχανάκ, Τζημόπουλος, Βήχος, Μουτίνιο, Μεχία (46΄ Χάμοντ), Μπελμόντ, Βρακάς (78΄ Τορό), Σκβάρκα (46΄ Λούα Λούα), Δούμτσιος (78΄ Τσιριγώτης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς