21.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Πυλαία 30-24: Οι Ερυθρόλευκοι έβαλαν και το Super Cup στην τροπαιοθήκη τους! (vid)

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός ΣΦΠ, με τους πρωταθλητές Ελλάδας στο χάντμπολ να κατακτούν το Super Cup στην Ηλιούπολη και να φτάνουν τα έξι τρόπαια στην ιστορία του τμήματος

Η νέα σεζόν στο χάντμπολ ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε η προηγούμενη για τον πρωταθλητή Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟ ΞΥΝΗ: Με κούπα!

 

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με της κυπελλούχου Πυλαίας στο κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης και κατέκτησαν το Super Cup Ελλάδας που είναι το πρώτο στην ιστορία τους. Άλλο ένα έχει ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας στον θεσμό (1999) ο οποίος αναβίωσε μετά από 23 χρόνια και ο Ολυμπιακός ξεκινάει ιδανικά τη σεζόν όπου θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα με ένα πολύ αναβαθμισμένο ρόστερ όπως φάνηκε από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

 

Η Πυλαία ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης αλλά όταν ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι στην επίθεση και έσφιξε περισσότερο την άμυνά του, κλείδωσε τη νίκη και εξασφάλισε το τρόπαιο που είναι το 6ο στην ιστορία του τμήματος.

Η διαφορά των δύο ομάδων αποτυπώθηκε και στα λάθη (έξι περισσότερα είχε η Πυλαία, 14 συνολικά) αλλά και στο τέρμα όπου οι πρωταθλητές είχαν έξι περισσότερες αποκρούσεις με τους Μπάουερ και Κοτανίδη.

Ο Βέμπερ με οχτώ γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ερυθρολεύκων στο ντεμπούτο του ενώ ακολούθησε με πέντε ο Παπαδόπουλος. Ο Μπάτζιος με επτά γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πυλαίας.

ΤΑ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΑ: 2-2, 3-4, 7-5, 10-10, 12-11, 16-12 (ημ.), 18-14, 20-17, 22-19, 24-20, 30-24

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Νιοκάς 3, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 3, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 2, Βέμπερ 8, Πασσιάς 1, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα 2, Οστρούσκο 1, Γκράτζαν 2, Μιχαηλίδης, Μπάουερ

ΠΥΛΑΙΑ (Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης 1, Ζαφείρης 2, Μανωλούδης 2, Μέτσης 2, Τσαμεσίδης 2, Καραγκιοζόπουλος, Λατσάκου 3, Γιαννακίδης, Κουκμίσης 1, Τσορτέκης, Μπάτζιος 7, Αλεξανδρίδης 4, Κυριακίδης, Συγγιρίδης, Γιορανίδης, Αλατσατιάνος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς