15.9 C
Athens

Ελλάδα – Γαλλία 10-8: Πέμπτη θέση για την Εθνική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (vid)

Η Ελλάδα δεν πέτυχε τον στόχο ενός μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Ανδρών, αλλά τουλάχιστον κατέκτησε τον στόχο της 5ης θέσης που ήταν ο αμέσως επόμενος μετά την απώλεια της πρόκρισης στους «4».

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου νίκησε με 10-8 τη Γαλλία στη δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων μετά την πρεμιέρα στους ομίλους όπου είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 12-12. Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Παπαναστασίου, Δερβίσης και Κάκαρης για την Εθνική, ενώ για τη Γαλλία πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κχαζ με δύο.

H χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια και ασημένια ολυμπιονίκης με όπλο την εξαιρετική άμυνα και με φοβερή εικόνα επιθετικά στο δεύτερο οκτάλεπτο άνοιξε τη διαφορά και δεν κινδύνευσε για να πάρει τελικά τη νίκη με σχετική άνεση.

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 10-8

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 4-1, 2-2, 1-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Λιμαράκης, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 2, Αλαφραγκής, Γκίλλας, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

ΓΑΛΛΙΑ (Μπρουζό): Ντουμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ, Κχαζ 3, Βερνού 1, Μαριόν-Βερνού 2, Μπιορχ 1, Μαρζούκι, Κανόν, Βενπεπερστάτε, Ντε Νάρντι, Φοντανί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς