12.5 C
Athens

Το «μαύρο κουτί» της φετινής Λίβερπουλ

Οι Ρεντς βρίσκονται σε κρίση έχοντας χάσει την ταυτότητα του νικητή που τούς διέκρινε μέχρι πέρυσι, κάτι που όχι απλά προβληματίζει αλλά αναγκάζει τον Κλοπ να αναθεωρήσει τα πλάνα του για τη φετινή σεζόν σε Αγγλία και Ευρώπη

Η φετινή Λίβερπουλ προβληματίζει. Κι όχι τόσο με την εικόνα της, όσο με τη νοοτροπία νικητή που φαίνεται να έχει αφήσει στα αποδυτήρια του Άνφιλντ μετά το τέλος της περσινής σεζόν.

Από τη μία ο Γιούργκεν Κλοπ, που πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε τους Ρεντς βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, όντας μπερδεμένος αλλά και προβληματισμένος από την απόδοση ορισμένων παικτών και από την άλλη μία αδικαιολόγητη «ξενέρα» των ποδοσφαιριστών, που με… μπροστάρη τον Σαλάχ είναι σα να έχουν κάτι από άστρο τους φέτος.

Κι αυτό δικαιολογείται – φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τους αριθμούς, καθώς σε σύγκριση με το περσινό της ξεκίνημα η Λίβερπουλ φέτος δημιουργεί κατά μέσο 3,8 λιγότερες ευκαιρίες για γκολ και το μόνο που σώζει τη στατιστική της είναι τα 9 τέρματα και το ξέσπασμα κόντρα στην Μπόρνμουθ δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Ομάδα χωρίς τρεξίματα και την (ίδια) ένταση που απαιτείται στον αγωνιστικό χώρο, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της στο ματς με τη Νάπολι κάνοντας 5 αβίαστα λάθη από την αμυντική της ζώνη, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ελάχιστες απειλές (μόλις 0,7 XG).

Όλα αυτά σε μία «σκιά» του περσινού καλού της εαυτού, με τον Λουίς Ντίας να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις αλλά να μην αρκεί από μόνος του για να καλυφθεί το κενό του Σάντιο Μανέ, που μάλλον είναι αναντικατάστατος.

Στα χαφ, το χάος. Μίλνερ και Χέντερσον δεν βρίσκονται και στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του και σίγουρα η απουσία του Τιάγκο τις τελευταίες 3 εβδομάδες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Μία ομάδα που δείχνει να έχει χάσει την ενέργειά της και την όρεξη για παιχνίδι, βρίσκεται ήδη μακριά από τη Μάντσεστερ Σίτι (-5) και -6 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στην κούρσα για τον τίτλο στην Premier League, αν και είναι νωρίς για τόσο βιαστικά συμπεράσματα.

Ο Κλοπ στηρίζεται από τη διοίκηση των Κόκκινων και δύσκολα θα ακολουθήσει τον δρόμο του Τούχελ στην Τσέλσι, ωστόσο καλείται να «φτιάξει» ξανά το σύνολο, που όχι απλά πλησίασε στον τίτλο πέρυσι, αλλά ήξερε πώς να φέρνει σωστά την μπάλα στην περιοχή και να δημιουργεί τις συνθήκες για γκολ. Φέτος, αυτό έχει χαθεί. Το αν θα ανατραπεί, μένει να φανεί μετά τη διακοπή στο Νησί ελέω του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Μία απαραίτητη διακοπή για να καθαρίσει το μυαλό όλων στο Άνφιλντ…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς