20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Στην τελική ευθεία για τις τελευταίες μεταγραφικές πινελιές

Οι Ερυθρόλευκοι εστιάζουν στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς οι υποχρεώσεις «τρέχουν», ωστόσο την ίδια στιγμή δεν ξεχνούν τα μεταγραφικά «πρέπει» και προχωρούν τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου χαφ που θα πλαισιώσει τον Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν γεμάτο δράση Σεπτέμβριο με παιχνίδια Κυριακή – Πέμπτη στα οποία πρέπει να παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένος, με τον Κορμπεράν και τους συνεργάτες του να έχουν εστιάσει στο αγωνιστικό κομμάτι και τη διαχείριση του υπάρχοντος ρόστερ, δίχως όμως να έχουν αφήσει πίσω τους το ζήτημα της ενίσχυσης σε θέσεις που η ομάδα χρήζει βελτίωσης.

Πάντα σε συνεννόηση με τη διοίκηση των Ερυθρολεύκων και μετά το απόλυτο και ξαφνικό «μπαμ» με τον Βραζιλιάνο μύθο, Μαρσέλο, οι προσδοκίες εκτοξεύθηκαν στα ύψη, ωστόσο οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τις μεταγραφικές τους πινελιές.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου χαφ, θέση στην οποία οι Πειραιώτες χρειάζονται τόσο ανάσες όσο κι έναν παίκτη με ταχύτητα, ποιότητα και εμπειρία ώστε να πλαισιώσει τον Γιαν Εμβιλά, που και φέτος συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι.

Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Τιεμουέ Μπακαγιόκο της Μίλαν, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να βρίσκονται εδώ και μέρες σε διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και ο διεθνής Γάλλος μέσος να… πιάσει Λιμάνι.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, ωστόσο η κατάσταση προς το παρόν κολλάει στον τρόπο αλλά και το ποσό της απόκτησής του, καθώς στο… κάδρο μπαίνει και η Τσέλσι που κατέχει ακόμα τα δικαιώματα του παίκτη, τον οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει παραχωρήσει ως δανεικό στους Μιλανέζους.

Βέβαια, την ίδια στιγμή υπάρχουν και εναλλακτικές από την ισπανική αγορά, όπως η περίπτωση του Ντάνι Γκαρθία της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά θα χρειαστεί λίγη ακόμη υπομονή για να φανεί ποιος τελικά θα είναι ο «εκλεκτός» για τον χώρο της μεσαίας γραμμής, μόλις 6 μέρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδας.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι όποιος παίκτης κι αν έρθει στον Πειραιά δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο των ομίλων του Europa League, καθώς η ευρωπαϊκή λίστα όλων των ομάδων έχει δηλωθεί από την 2η ημέρα του Σεπτέμβρη.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς