18.9 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα 9-6: Ασημένιο μετάλλιο για τη σπουδαία εθνική Γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! (vid)

Η Ισπανία διατηρήθηκε στον θρόνο της για δεύτερη σερί διοργάνωση - Η Εθνική πλήρωσε την εμφάνισή της στο πρώτο και στο τρίτο οκτάλεπτο που δεν μπόρεσε να σκοράρει (έχασε και δύο πέναλτι) και κατέκτησε το 4ο ασημένιο μετάλλιο της ιστορία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η Ισπανία διατηρήθηκε στον θρόνο της για δεύτερη σερί διοργάνωση – Η Εθνική πλήρωσε την εμφάνισή της στο πρώτο και στο τρίτο οκτάλεπτο που δεν μπόρεσε να σκοράρει (έχασε και δύο πέναλτι) και κατέκτησε το 4ο ασημένιο μετάλλιο της ιστορία της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Για δεύτερη σερί διοργάνωση η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο Γυναικών. Η Ελλάδα ηττήθηκε στον τελικό του Σπλιτ με 9-6 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο για τέταρτη φορά!

 

Η Ελλάδα επέστρεψε σε τελικό μετά το 2018 αλλά για τέταρτη φορά δεν έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία. Το βέβαιο είναι πως αυτή η ομάδα είχε, έχει και θα έχει μέλλον!

Σίγουρα ο τέταρτος χαμένος τελικός θα προκαλεί μια μικρή απογοήτευση ωστόσο το πόλο αποδεικνύει πως κρατά πολύ ψηλά τον ελληνικό αθλητισμό στις μεγάλες διοργανώσεις. Η Εθνική κόντρα στην Ισπανία πλήρωσε την κακή της εικόνα επιθετικά σε πρώτο και τρίτο οκτάλεπτο (όπου έχασε και δύο πέναλτι) αλλά και τα λάθη της όταν μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 6-6 μετά από το 3-0 του πρώτου οκταλέπτου.

Η Εσπάρ, η Ρουίθ και η Γκαρθία πέτυχαν από δύο γκολ για την Ισπανία, με την Ελλάδα νμα έχει πρώτη σκόρερ τη Χυδηριώτη με δύο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ελλάδα έπαιξε εξαιρετική άμυνα στα δύο μέτρα ωστόσο στο πρώτο οκτάλεπτο προδόθηκε από την περιφέρειά της αλλά και από την πολύ κακή επιθετική λειτουργία της. Οι Ισπανίδες προηγήθηκαν με 3-0 χάρη στα γκολ των Ρουίθ, Πέρεθ και Εσπάρ, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να έχει υποστεί ένα ολικό επιθετικό μπλακ άουτ και να χάνει ακόμα και πέναλτι.

 

Οι Ελληνίδες διεθνείς έσφιξαν την άμυνα στην περιφέρειά τους και η Χυδηριώτη έδωσε το έναυσμα για να λειτουργήσει καλύτερα η επίθεση μειώνοντας προσωρινά αφού η Λέιτον απάντησε άμεσα. Ωστόσο, ένα όμορφο γκολ της Μαργαρίτας Πλευρίτου και ένα της Σιούτη σε μια εξαιρετική κόντρα έφεραν τη διαφορά στο γκολ (4-3).

Μπαίνοντας στο τρίτο οκτάλεπτο και καθώς κυλούσε ο χρόνος, οι δύο ομάδες έμοιαζαν νευρικές. Κάτι που φάνηκε στο ότι η Ισπανία σκόραρε με ένα πέναλτι της Ρουίθ στο τρίτο οκτάλεπτο (έχασε προηγουμένως ένα), ενώ η Ελλάδα έχασε και δεύτερο πέναλτι στο ματς, με το 1-0 στο τρίτο οκτάλεπτο να ανοίγει ξανά τη διαφορά σε κρίσιμο σημείο.

Οι αθλήτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν παράτησαν το ματς και με μεγαλύτερη υπομονή άρχισαν να σκοράρουν ξανά (είχαν περάσει ήδη 10′). Η Ξενάκη μείωσε στο σκορ, η Γκαρθία απάντησε αλλά με ένα ξέσπασμα από την Ελευθερία Πλευρίτου και τη Χυδηριώτη η Ελλάδα ισοφάρισε για πρώτη φορά (6-6).

 

Η Ισπανία όμως βρήκε δίχτυα απέναντι στην εξαιρετική Σταματοπούλου στην επόμενη επίθεσή της με την Ορτίθ και εκεί η Εθνική έχασε το καθαρό μυαλό της.

Δύο επιθετικό φάουλ και μια χαμένη προσπάθεια «τιμωρήθηκαν» από τρία γκολ των Ισπανίδων με τις Ορτίθ και Γκαρθία για να διαμορφωθεί το τελικό 9-6 που διατήρησε τις αθλήτριες από τη χώρα της Ιβηρικής στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη σερί διοργάνωση.

Το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση κατέκτησε η Ιταλία καθώς επικράτησε στον μικρό τελικό με 16-13 της Ολλανδίας του Ευάγγελου Δουδέση.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-6

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-0, 1-3, 1-0, 2-5

ΙΣΠΑΝΙΑ: (Μινγκέλ Άνχελ Γκαΐα Όκα): Τέρε, Έστερ, Νόγκουε, Εσπάρ 2, Ορτίθ 1, Πέρεθ 1, Πρατς, Ρουΐθ 2, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρθία 2, Λέιτον 1

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς