25.4 C
Athens

Αναβλήθηκε η 7η αγωνιστική της Premier League μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Όπως αναμενόταν, τα παιχνίδια για την 7η αγωνιστική της Premier League αναβάλλονται ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ που άφησε την τελευταία της πνοή την Πέμπτη (8/9) σε ηλικία 96 ετών

Το πρωτόκολλο που ακολουθείται στην Μεγάλη Βρετανία μετά τον θάνατο του εκάστοτε Βασιλιά ή Βασίλισσας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Premier League που με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος αναβάλλεται οριστικά για τιμηθεί η μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Μεγάλη Βρετανία: Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Μεγάλη Βρετανία βυθίστηκε έχει βυθιστεί στο πένθος από το απόγευμα της Πέμπτης (8/9). Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης που πέρασε από το Μπάκιγχαμ και βρέθηκε στον θρόνο για 70 χρόνια πέθανε στα 96 της χρόνια, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Μετά από αυτή την τραγική είδηση, τα πάντα «σφραγίζονται» στο Νησί για τις επόμενες 8 ημέρες, μέχρι και την τέλεση της κηδείας της Βασίλισσας και φυσικά τα γήπεδα δεν θα γινόταν να μείνουν εκτός λίστας.

Κάπως έτσι, τα παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί για την 7η αγωνιστική της Premier League οδηγούνται σε αναβολή μέχρι νεωτέρας και λογικά θα παιχτούν την αμέσως επόμενη εβδομάδα, πριν την διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

«Εμείς και οι σύλλογοί μας θα θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μακρόχρονη και ακλόνητη υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας στη χώρα μας.

Ως μονάρχης μας με τη μακροβιότερη θητεία, υπήρξε έμπνευση και αφήνει πίσω της μια απίστευτη κληρονομιά μετά από μια ζωή αφοσίωσης.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά θλιβερή στιγμή όχι μόνο για το έθνος αλλά και για τα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που τη θαύμασαν, και ενωνόμαστε μαζί με όλους εκείνους που θρηνούν το θάνατό της», ανέφερε σήμερα (9/9) ο εκτελεστικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Premier League που λογικά μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα έχει ως εξής:

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

Φούλαμ – Τσέλσι
Λίβερπουλ – Γουλβς
Λέστερ – Άστον Βίλα
Σαουθάμπτον – Μπρέντφορντ
Μπόρνμουθ – Μπράιτον
Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

Άρσεναλ – Έβερτον
Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Λιντς – Νότιγχαμ

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς