22.5 C
Athens

US Open: Ζαμπέρ εναντίον Σβιάτεκ το ζευγάρι του τελικού στις γυναίκες

Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στις γυναίκες, η Ιγκα Σβιάτεκ, νίκησε την Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία (Νο 6) 2-1 σετ με 3-6, 6-1, 6-4 κι έγινε έτσι η πρώτη Πολωνή τενίστρια που προκρίνεται στον τελικό του US Open.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια θα παίξει για το τρόπαιο κόντρα στην Ονς Ζαμπέρ από την Τυνησία (Νο 5), η οποία νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Γαλλίδα, Καρολάιν Γκαρσιά, με 6-1 και 6-3.

«Πριν, όταν πήγα στην τουαλέτα, έκλαιγα. Τώρα σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω», δήλωσε λίγο μετά τον αγώνα η Σβιάτεκ και πρόσθεσε: «Απέναντι στην Αρίνα, χρειάζεται πολλή ενέργεια για να την πιέσεις. Μου πήρε στο πρώτο σετ, αλλά είμαι χαρούμενη που επέστρεψα και νίκησα».

Από την πλευρά της, η Τυνήσια τενίστρια, επεσήμανε: «Έπαιξα πολύ καλά. Είχα αποφασίσει να ακολουθήσω την συμβουλή του προπονητή μου για πρώτη φορά 100% (σ.σ. γέλια). Αλλά ήταν καλό. Είναι χαρούμενος. Δεν μπορούσε να βρει τίποτα κακό σε αυτό το ματς. Ήξερα ότι ήταν γεμάτος αυτοπεποίθηση και ότι έπρεπε να επιβάλω το παιχνίδι μου.

Και λειτούργησε πολύ καλά, μέχρι το τέλος. Τακτικά, μου είπε να παίξω πολύ στο μπακχάντ της γιατί είναι πολύ κυρίαρχη με το φόρχαντ. Έπρεπε να συγκεντρωθώ στο να παίξω σε μία από τις πλευρές της».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς