24 C
Athens

Μαυροβούνιο – Ελλάδα 12-14: Με αντεπίθεση στο τρίτο οκτάλεπτο έδωσε ραντεβού για τον «τελικό» της 5ης θέσης

Με πρώτο σκόρερ τον εντυπωσιακό Ντίνο Γενηδουνιά, η Εθνική ομάδα πόλο του Θοδωρή Βλάχου έκανε το ένα από τα δύο βήματα που χρειάζεται για την κατάληψη της 5ης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ.

 

Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 14-12 του Μαυροβουνίου σε μια αναμέτρηση όπου πραγματοποίησε εντυπωσιακή αντεπίθεση διαρκείας στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν και έτρεξε ένα επιμέρους 6-2 υπέρ της.

Τα δύο πρώτα οκτάλεπτα βρήκαν σε καλύτερη θέση το Μαυροβούνιο που προηγήθηκε με 5-3 εκμεταλλευόμενο τα πολλά ελληνικά λάθη αλλά και την έλλειψη ρυθμού στην επίθεση. Η Εθνική παρουσίασε καλύτερη εικόνα στα άλλα δύο οκτάλεπτα, ο Γενηδουνιάς έδωσε το σύνθημα και τώρα απομένει η αναμέτρηση του Σαββάτου (10/9) όπου με νίκη κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Γεωργία, η Ελλάδα θα τερματίσει 5η.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 3-2, 2-6, 5-5

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λάζοβιτς, Μούρισιτς, Αβέρκα 2, Μρσιτς 1, Πόπαντιτς, Πέρκοβιτς, Ντούρντιτς 2, Ουκρόπινα 1, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 2, Πέτκοβιτς 3, Τεσάνοβιτς

ΕΛΛΑΔΑ: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αρυρόπουλος 2, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής 1, Γκίλλας, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς