25 C
Athens

Ο Μαρκόφσκι «εκτέλεσε» τον Απόλλωνα

Με γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι (73’) ο Λεβαδειακός κέρδισε τον Απόλλωνα (1-0), παρότι έπαιζε με δέκα από το 69’ λόγω αποβολής του Γκρνέτα με απευθείας κόκκινη κάρτα

Ο Μάρκο Μαρκόφσκι με κεφαλιά στο 73’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, του ανίκητου ως το λεπτό αυτό, Χουάντερσον και χάρισε στον Λεβαδειακό μια σπουδαία νίκη με 1-0.
Ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τον Απόλλωνα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έμεινε στο παιχνίδι χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις του Χουάντερσον και έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τις αδυναμίες της.

Προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αδυναμία στην κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ομοιογένεια, φαίνεται ότι δεν έχει γίνει σωστή δουλειά στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Απόλλωνας θα κλείσει νέο προπονητή μέσα στην εβδομάδα και θα αποκτήσει δύο – τρεις παίκτες, όπως είπε ο Λευτέρης Βελέντζας, με την ελπίδα να αναστρέψει την κατάσταση και να βγει από το τέλμα.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δημιούργησε ευκαιρίες και πάλεψε το ματς ακόμα κι όταν έμεινε με δέκα λόγω της αποβολής του Γκρνέτα. Και το γεγονός ότι πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης όταν έπαιζε με παίκτη λιγότερο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Τέτοιες νίκες, με αντιπάλους που έχουν τους ίδιους στόχους μετράνε περισσότερο και ο Λεβαδειακός πέτυχε το στόχο του.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Όμο, Νάνγκις (72′ Καραχάλιος), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (90′ Αντιλέχου), Τσαμπούρης, Ζορντάο Ντιόγκο, Κρνέτα, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο (84′ Σαβαντογκο).

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Κύργιας, Λούκιτς, Κοντοές (86′ Χιλάλ), Κονέ (77′ Σικαμπάλα), Ζοάο Πέδρο (62′ Ντουρσό), Μάντζιος, Μπεντινέλι, Τριάδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς