19.7 C
Athens

Η Νάπολι διέσυρε με 4-1 τη Λίβερπουλ, νίκη στην… παράταση η Ατλέτικο (vid)

Απίστευτος διασυρμός για τη Λίβερπουλ στη Νάπολι, ευρωντεμπούτο στην Μπαρτσελόνα με χατ τρικ ο Λεβαντόφσκι και νίκη με buzzer beater της Ατλέτικο στο 101' σε ένα ασύλληπτο θρίλερ κόντρα στην Πόρτο

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε στον ιταλικό νότο η Λίβερπουλ που συνετρίβη με 4-1 από τη Νάπολι σε μια αναμέτρηση που το τελικό αποτέλεσμα ξεκάθαρα την κολακεύει. Οι Κόκκινοι εμφάνισαν ξανά την προβληματική εικόνα που έχουν και στο αγγλικό πρωτάθλημα και στο πιο απαράδεκτο ημίχρονο των τελευταίων ετών δεν κατάφεραν να φανούν καν ανταγωνιστικοί.

Η Νάπολι είχε δοκάρι με τον Όσιμεν στο 1ο λεπτό και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Μίλνερ. Ο Ζιελίνσκι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 για να ακολουθήσει νέο κερδισμένο πέναλτι στο 15′. Ο Φαν Ντάικ ανέτρεψε τον Όσιμεν που ανέλαβε να εκτελέσει αλλά ο Άλισον απάντησε εις διπλούν (!) αφού και το πέναλτι έπιασε και το σουτ του Πολιτάνο απέκρουσε στο ριμπάουντ.

Ο Ανγκισά στο 31′ τιμώρησε εκ νέου όμως τη Λίβερπουλ για το 2-0 πριν ακολουθήσει το 3-0 του Σιμεόνε στο 44′, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση. Η αποσβολωμένη Λίβερπουλ δέχθηκε και νέο γκολ στο 47′ από τον Ζιελίνσκι και μείωσε με ένα δυνατό σουτ του Λουίς Ντίας στο 47′. Ο Κολομβιανός είχε κεφαλιά για να πετύχει κι άλλο γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα με τους Κόκκινους από νωρίς να βρίσκονται να κυνηγούν τη Νάπολι και τον Άγιαξ στον 1ο όμιλο.

Για τον 2ο όμιλο η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε μια πολύ δραματική νίκη με 2-1 απέναντι στην Πόρτο.

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας μπορεί να μην είχαν πολλές καθαρές ευκαιρίες, ωστόσο είχαν την υπεροχή απέναντι στους γηπεδούχους που είδαν το γκολ του Κόκε να ακυρώνεται μέσω VAR (είχε προηγηθεί οφσάιντ του Ντε Πάουλ) Σημειώνεται πως οι Δράκοι ήταν ανώτεροι και μετά το 82′ όταν ο Ταρεμί αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έμειναν με δέκα παίκτες. Tο 0-0 παρέμεινε ως τις καθυστερήσεις αλλά εκεί άλλαξαν όλα και το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό.

 

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το τυχερό γκολ του Ερμόσο έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισπανός αμυντικός έκανε χέρι (!) εντός περιοχής και ο Ουρίμπε ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι για το 1-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα (90+11′) μια εκτέλεση κόρνερ έφερε την πρώτη κεφαλιά του Βίτσελ στο πρώτο δοκάρι και μια δεύτερη του Γκριεζμάν στο δεύτερο δοκάρι για το τελικό 2-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

 

Τρεις βαθμούς σε αυτό τον όμιλο πήρε η Μπριζ που επικράτησε με 1-0 της Λεβερκούζεν στο Βέλγιο. Το γκολ του Σιλά στο 42′ μετά την όμορφη ενέργεια του Σκοβ Όλσεν αρκούσε στους γηπεδούχους που κινδύνευσαν με ισοφάριση στο διάστημα 45′-60′ αλλά στη συνέχεια οι Ασπιρίνες έσβησαν και το τρίποντο πήγε στην Μπριζ.

Η Μπαρτσελόνα έστησε… πάρτι στο Καμπ Νου επικρατώντας με 5-1 της Βικτόρια Πλζεν. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε χατ τρικ, με τον Πολωνό να παίρνει τη σκυτάλη από τον Κεσιέ (σκόραρε στο 13′) και με ωραίο σουτ να δίνει προβάδισμα στους Καταλανούς στο 34′. Από την ενέργεια του Ντεμπελέ έκανε το 3-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ενώ προσωρινά σε 2-1 είχε μειώσει ο Σίκορα στο 44′. Ο Λεβαντόφσκι σκόραρε και στο 67′ για να δώσει με τη σειρά του τη σκυτάλη στον Φεράν Τόρες για το 5-1. Στον ίδιο όμιλο (3ο) η Ίντερ αντιστάθηκε για 25′ απέναντι στην Μπάγερν χάρη στις επεμβάσεις του Ονάνα. Ο Σανέ στο 25′ έκανε το 0-1 και από τα δικά του πόδια στο 66′ ήρθε το αυτογκόλ του Ντ’ Αμπρόζιο και το 0-2 των Βαυαρών που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει πολλά περισσότερα γκολ.

Για τον 4ο όμιλο, η Τότεναμ επικράτησε με 2-0 της Μαρσέιγ που μετρά μόλις μια νίκη στις τελευταίες 15 αναμετρήσεις της στο Champions League. Η αποβολή του Εμπεμπά με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 48′ για μαρκάρισμα στον Σον, βοήθησε την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να μεταφέρει το παιχνίδι στην πλευρά των Γάλλων. Η παρουσία του Ριτσάρλισον δημιούργησε αμυντικά ζητήματα στους φιλοξενούμενους του Ιγκόρ Τούντορ που μέσα σε 5′ (στο 76′ και στο 81′) είδαν τον Βραζιλιάνο επιθετικό να σκοράρει με δύο κεφαλιές μετά από τις ωραίες σέντρες του Πέρισιτς και του Χόιμπιεργκ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Άγιαξ – Ρέιντζερς 4-0 (17′ Άλβαρες, 32′ Μπέργκχαους, 33′ Κούντους, 80′ Μπέρχβαϊν)

 

Νάπολι – Λίβερπουλ 4-1 (5′ πεν., 47′ Ζιελίνσκι, 31′ Ανγκισά, 44′ Σιμεόνε / 49′ Ντίας)


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ου ΟΜΙΛΟΥ

Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο 2-1 (90+2′ Ερμόσο, 90+11′ Γκριεζμάν / 90+6′ Ουρίμπε)

Μπριζ – Λεβερκούζεν 1-0 (42′ Σιλά)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Ίντερ – Μπάγερν 0-2 (25′ Σανέ, 66′ Ντ’ Αμπρόζιο)

Μπαρτσελόνα – Βικτόρια Πλζεν 5-1 (13′ Κεσί, 34′, 45+3′, 63′ Λεβαντόφσκι, 71′ Τόρες)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-3 (65′ Έντουαρντς, 67′ Τρινκάο, 82′ Σάντος)

 

Τότεναμ – Μαρσέιγ 2-0 (76′, 81′ Ριτσάρλισον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς