21.7 C
Athens

Ελλάδα – Ιταλία 12-9: Τα γαλανόλευκα κορίτσια στον τελικό του ευρωπαϊκού, για το χρυσό κόντρα στην Ισπανία! (vid)

Τα τρομερά κορίτσια του ελληνικού αθλητισμού θα διεκδικήσουν την Παρασκευή το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Τα τρομερά κορίτσια του ελληνικού αθλητισμού θα διεκδικήσουν την Παρασκευή το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Γυναικών καθώς πέρασε και το εμπόδιο της Ιταλίας στα ημιτελικά με 12-9!

 

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ήταν εντυπωσιακή επιθετικά και με την περιφέρειά της να βρίσκεται σε τρομερή βραδιά εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Σπλιτ όπου θα ψάξει το χρυσό κόντρα στην Ισπανία (9/9, 21:30) η οποία απέκλεισε τον… κακό μας δαίμονα, τον Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση με 10-7.

 

Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, η Εθνική θα έχει μια τέταρτη ευκαιρία για χρυσό μετάλλιο – έχοντας ήδη εξασφαλίσει το ασημένιο – ενώ επιστρέφει σε τελικό μετά το 2018!

Το όπλο της ομάδας της Αλεξίας Καμμένου ήταν ξανά η εξαιρετική αμυντική λειτουργία με τις αθλήτριες της Εθνικής να βγάζουν πολλές εντυπωσιακές άμυνες και με τη Σταματοπούλου να είναι σε πολύ καλή μέρα.

Το δεύτερο και το τρίτο οκτάλεπτο ήταν ουσιαστικά αυτά που έγειραν από νωρίς τη ζυγαριά στην πλευρά της Εθνικής η οποία έκανε μαγική εμφάνιση και εξασφάλισε την πρόκριση. Η Νίνου με τρία γκολ ήταν η πρώτη σκόρερ της Εθνικής, με τις Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου να πετυχαίνουν από δύο τέρματα.

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 12-9

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-2, 4-2, 4-3, 2-2

ΕΛΛΑΔΑ (Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΙΤΑΛΙΑ (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς