12 C
Athens

Ο Άγιαξ διέσυρε με 4-0 τη Ρέιντζερς, επέλαση της Σπόρτινγκ στη Φρανκφούρτη (vid)

Ο Άγιαξ μύρισε… αίμα και η Ρέιντζερς τιμωρήθηκε ακριβά στο Άμστερνταμ γνωρίζοντας τη συντριβή με 4-0 από τους πρωταθλητές Ολλανδίας. Οι Σκωτσέζοι μετά τη βαριά ήττα στο ντέρμπι με τη Σέλτικ έδειξαν πολύ κακό πρόσωπο και η πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League χτύπησε το καμπανάκι για τον Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ.

Τα πάντα κρίθηκαν στα πρώτα 33′, με την άμυνα των Σκωτσέζων να είναι αλλού για αλλού. Στο 17′ ο Άλβαρες με κεφαλιά από στημένη φάση έκανε το 1-0 για να ακολουθήσει το τυχερό γκολ του Μπέργκχαους στο 32′. Ένα λεπτό αργότερα, με τους φιλοξενούμενους να είναι σαστισμένοι ο Κούντους έκανε φοβερή ατομική ενέργεια και πλάσαρε για το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπέρχβαϊν στο 80′

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

Άγιαξ – Ρέιντζερς 4-0 (17′ Άλβαρες, 32′ Μπέργκχαους, 33′ Κούντους, 80′ Μπέρχβαϊν)

 

Νάπολι – Λίβερπουλ (22:00)

Η Σπόρτινγκ έσπασε μια κατάρα 14 αναμετρήσεων αφού για πρώτη φορά κέρδισε στη Γερμανία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση: Τα Λιοντάρια επιβλήθηκαν με 3-0 της Άιντραχτ σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στο δεύτερο μέρος.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαν φάσεις αλλά στο δεύτερο η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ χτύπησε σαν την κόμπρα με τον Έντουαρντς με ατομική ενέργεια να κάνει το 0-1 στο 65′ και δύο λεπτά αργότερα να δίνει έτοιμο γκολ στον Τρινκάο για το 0-2. Στο 82′ ο Νούνο Σάντος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ου ΟΜΙΛΟΥ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-3 (65′ Έντουαρντς, 67′ Τρινκάο, 82′ Σάντος)

 

Τότεναμ – Μαρσέιγ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς