19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Το δέσιμο του Μπιέλ με τον Χουάνγκ, η τριάδα στην άμυνα και ο Μαρσέλο που ήρθε έτοιμος

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το απαιτητικό ματς με τη Ναντ στη Γαλλία, όπου δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά από τον Κορμπεράν η τριάδα στην άμυνα, τη στιγμή που οι Ίνμπομ Χουάνγκ και Πεπ Μπιέλ θα κάνουν το κουμάντο στον άξονα

Ο Ολυμπιακός ζει στον αστερισμό του Μαρσέλο, αλλά έχει μπροστά του αγωνιστικές υποχρεώσεις που «τρέχουν» και στις οποίες έχει το «πρέπει» τόσο της νίκης όσο και της συνεχούς βελτίωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι του Κάρλος Κορμπεράν ολοκληρώνουν σήμερα (7/9) την προετοιμασία τους για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στους φετινούς ομίλους του Europa League, απέναντι στην αξιόλογη και επικίνδυνη Ναντ το βράδυ της Πέμπτης (8/9, 22:00) στη Γαλλία.

Μετά και τη σημερινή πρωινή προπόνηση οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για τη Γαλλία όπου θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη, με το… καλησπέρα στην ευρωπαϊκή σεζόν.

Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει ότι δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον Γιαν Εμβιλά που ταλαιπωρείται από ίωση κι όλα δείχνουν ότι προσανατολίζεται να εφαρμόσει για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό το αγαπημένο του 3-5-2, με δυνατά χαρτιά της πιθανής ενδεκάδας του, τους Ίνμπομ Χουάνγκ και Πεπ Μπιέλ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν κάτι παραπάνω από θετικός στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Ιωνικό, όντας καθοριστικός με ένα γκολ και μία ασίστ, αλλά και πανταχού παρών στον χώρο του άξονα. Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Κορμπεράν που και να πατάει περιοχή ξέρει αλλά και να «φτιάχνει» το παιχνίδι της ομάδας από πίσω.

Ο Μπιέλ στην Κοπεγχάγη αγωνιζόταν κυρίως ως «πασπαρτού» στον χώρο του άξονα, όντας παίκτης κλειδί για τη σωστή μετάβαση της μπάλας από τον χώρο του κέντρου σε αυτόν της επίθεσης, με άμεσες και εύστοχες κατά 84% -μέσο όρο- μεταβιβάσεις, γρήγορη σκέψη και σωστή τελική επιλογή στις περισσότερες των περιπτώσεων, είτε με ασίστ είτε με δικό του τελείωμα. Με λίγα λόγια, ένας παίκτης που κάνει όλη τη δουλειά στον άξονα και συνήθως λειτουργεί καλύτερα, όταν από πίσω του έχει έναν Ζέκα.

Στον Ολυμπιακό αυτή τη λύση μπορεί να τη προσφέρει ο Ίνμπομ Χουάνγκ, που φυσικά δεν είναι «καθαρόαιμο» εξάρι αλλά έχει τη δυνατότητα να κινείται ανάμεσα στις γραμμές ανοίγοντας χώρους τόσο για τον ίδιο όσο και για αυτούς που έρχονται από την πίσω ζώνη.

Η σταθερότητα του Εμβιλά στο «6» σε συνδυασμό με την έκρηξη, τη δημιουργικότητα και την ποιότητα των Μπιέλ – Χουάνγκ δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών, που πλέον έχουν τα μέσα για να εξυπηρετήσει μέχρι και το αγαπημένο 3-5-2 του Κορμπεράν. Απλώς στην έδρα της Ναντ, όπου Εμβιλά βάλτε Κούντε.

Ο Μπιέλ είναι ο παίκτης του συνόλου, κάνει τη «βρώμικη» δουλειά κι όταν χρειαστεί δίνει και τις λύσεις, κυρίως με τις τελικές του πάσες, που δεδομένα θα αποτελέσει το δυνατό του σημείο και στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένας μαέστρος που διευθύνει όσο οι υπόλοιποι παίζουν τη μουσική. Στοίχημα το «δέσιμό» του στην ίδια ενδεκάδα με τον Νοτιοκορεάτη, αλλά και δελεαστικό σενάριο ταυτόχρονα. Μένει να δούμε να τελικά εφαρμοστεί η τριάδα στην άμυνα αλλά και το πώς θα αποδώσει αυτή απέναντι σε μία ομάδα που είναι πολύ γρήγορη και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά στον Βραζιλιάνο αστέρα, Μαρσέλο, αυτός δείχνει έτοιμος από νωρίς για να μπει άμεσα στα πλάνα του Κορμπεράν. Με χαμόγελο και όρεξη για δουλειά συνεχίζει να δουλεύει κατά βάση ατομικά στου Ρέντη και εκτιμάται ότι θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του νέου του προπονητή, με το ντεμπούτο του να αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς