24 C
Athens

Ισπανία – Ελλάδα 9-5: Αποκλεισμός από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Εθνική θα κυνηγήσει την 5η θέση

Η διασταύρωση με την Ισπανία στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο ήταν δεδομένα ένα πολύ κακό ζευγάρωμα για την εθνική ομάδα ανδρών που διεκδικούσε για πρώτη φορά ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο.

Η Ελλάδα γνώρισε τον αποκλεισμό από την παγκόσμια πρωταθλήτρια (9-5) στη φάση των «8» και πλέον θα κυνηγήσει το καλύτερο πλασάρισμα (5η θέση) αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο. Η Ισπανία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουγγαρία στο πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών.

 

Οι απουσίες του Γιάννη Φουντούλη και του Μάνου Ζερδεβά ήταν πριν καν ξεκινήσει το τουρνουά δύο σοβαρά ζητήματα για την Εθνική. Κόντρα στην Ισπανία το πρόβλημα ήταν κυρίως επιθετικό για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά στο πρώτο οκτάλεπτο (με τον Αργυρόπουλο να χάνει πέναλτι). Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν κατάφερε επιθετικά να νικήσει τον Αγκίρε που ήταν σε εξαιρετική μέρα, με τους Ίβηρες να δημιουργούν προβλήματα με την επιθετική τους άμυνα.

Η Ισπανία είχε τον πρώτο λόγο και πήρε την πρόκριση με τους Φαμέρα, Γρανάδος και Μουνιαρίθ να σημειώνουν από δύο γκολ, με την Εθνική να έχει κορυφαίο τον Βλαχόπουλο με δύο τέρματα.

 

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-5

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-2, 1-1, 2-1, 2-1

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αγκίρε, Μουνιαρίθ 2, Γρανάδος 2, Σαναχούγια, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Φαμέρα 2, Καμπάνιας 1, Ταχούλ 1, Περόνε 1, Μπαρόσο, Μπούστος, Λόριο

ΕΛΛΑΔΑ: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς