19.8 C
Athens

Σάντι Μίνα: Την Πέμπτη (8/9) η απόφαση για το αν θα φυλακιστεί άμεσα για βιασμό

Ο Σάντι Μίνα βρέθηκε στο στόχαστρο του Άρη πριν ο Ισπανός επιθετικός καταλήξει τελικά στην Αλ Σαμπάμπ με τη μορφή δανεισμού από τη Θέλτα.

Η εν λόγω μεταγραφή βέβαια διατρέχει κίνδυνο καθώς όπως γνωστοποιήθηκε, την Πέμπτη (8/9) ο 27χρονος έχει κληθεί να παραστεί στο τοπικό δικαστήριο της Αλμερίας ώστε να αποφασιστεί εκεί αν θα εκτίσει στη φυλακή την ποινή των τεσσάρων ετών που του επιβλήθηκε.

Ο Μίνα καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο στην Αλμερία τον περασμένο Μάιο για σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας το καλοκαίρι του 2017 (περίοδο που αγωνιζόταν στη Βαλένθια), ενώ έχει κληθεί να αποζημιώσει με 50.000 ευρώ το θύμα. Ο Ισπανός έχει καταθέσει έφεση για να μειωθεί η ποινή, υποστηρίζοντας πως όλα έγιναν με τη συναίνεση του θύματος.

«Όχι μόνο φεύγει από τη χώρα τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη του, αλλά πάει σε χώρα (σ.σ. Σαουδική Αραβία) όπου τα δικαιώματα των γυναικών είναι πρακτικά ανύπαρκτα και δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσής του με την Ισπανία. Ο Μίνα απέρριψε προτάσεις από χώρες όπως η Ελλάδα όπου επίσης θα ήταν αυξημένο το ρίσκο να διαφύγει, αν και τελικά επέλεξε μια χώρα όπου υπάρχει παράδοση στο να μην απονέμεται δικαιοσύνη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του θύματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς