17.9 C
Athens

Ελλάδα – Ισραήλ 14-4: Με θρίαμβο στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού τα τρομερά κορίτσια της εθνικής γυναικών

Ελληνικός θρίαμβος και άνετη πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο για την εθνική γυναικών!

Τα κορίτσια με το γαλανόλευκο σκουφάκι έστησαν πάρτι πρόκρισης κόντρα στο σαφώς πιο αδύναμο Ισραήλ (14-4) και πλέον κάνουν όνειρα μεταλλίου, με πρώτο εμπόδιο την Ιταλία στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς την αρχηγό, Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αγκώνα από το παιχνίδι του Σαββάτου (3/9) με την Κροατία και δίνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμη στον ημιτελικό.

Στη θέση της τερματοφύλακα έπαιξε στο α΄ ημίχρονο η Ιωάννα Σταματοπούλου (που μάλιστα απέκρουσε δύο πέναλτι) και στο β΄ ημίχρονο η Ελένη Σωτηρέλη.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 2-1, 2-0, 4-2.

Η εθνική είχε 2/5 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια, 4 από θέση φουνταριστού, 2 με μπάσιμο και 3 στην κόντρα.

Το Ισραήλ είχε 1/8 με παίκτρια παραπάνω, 1/3 πέναλτι και 2 γκολ από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Β. Πλευρίτου, 56 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Ντούτιλχ Ντούμας (Ολλανδία), Μπλανσάρ (Γαλλία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Τριχά 3, Ξενάκη 3, Σάντα 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη

ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Γιαάκομπι 1, Φάρκας, Μπογκατσένκο 1, Λεβί, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Νταβίντ, Μενάκερμαν, Σασόβερ, Χότσμπεργκ 1, Κορντονσκάια, Γκέβα

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς